• 14 FC Uitgeest Trainers ronden opleiding SportMindsetAcademy af

  27 mrt 2023
 • Afgelopen vrijdag hebben 14 trainers hun coaching opleiding van de SportMindsetAcademy afgerond. Begin dit jaar werd door Bart Heuvingh reeds een algemene uitleg gegeven over beter (willen) worden, talent, statische en open mindset. Deze avond werd druk bezocht met 70 aandachtige luisteraars vanuit de trainersstaf, de selectie, ouders, coaches en de Business Club.

 •  

  Na deze algemene introductie sessie is de Sportmindset Academy met 14 FC Uitgeest trainers de opleiding begonnen, bestaande uit 3 sessies op de vrijdagavond gegeven door Bart Heuvingh, Remco Koopmeijnders en de laatste sessie door Tim Koning. Er werd dieper ingegaan op begrippen als open en gesloten hand, joystick trainers, focus op het proces en niet op het resultaat, want focus je op het proces van beter willen worden dan komt het resultaat vanzelf, het herkennen van open en statische mindset bij spelers en hoe daar mee om te gaan, hoe een gesloten hand open te krijgen, trekken we in onze coaching aan het grassprietje of werken we aan de voedingsbodem.

 •  

  De avonden werden zeer interactief en er ontstond een mooie dynamiek tussen de docenten en de aanwezige trainers. Al met al kijken we zeer tevreden terug maar we zijn er zeker nog niet. Willen we optimaal de theorie van de SportmindsetAcademy hanteren binnen de club dan kan het niet bij deze 14 trainers blijven.

  Volgend seizoen gaan we hier mee verder om de volgende groep trainers hierin op te leiden om zo verder onszelf als club en als trainers steeds een stapje beter te maken in het ontwikkelen van onze spelers. Wordt vervolgd.