• 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest
 • 17 jarige Janouk Scholten absolute uitblinker bij FC Uitgeest Vrouwen 1

  3 dec 2018
 • FC Uitgeest begon de wedstrijd uitermate zwak. De eerste 10 minuten van de wedstrijd oogde de ploeg inspiratieloos. Veel onnodig balverlies, niet alert genoeg en het niet goed invullen van de onderlinge posities waren de oorzaken van de slechte start. Schuren om een strak resultaat te krijgen is het motto van de balsponsor van vandaag Schilder & Onderhoudsbedrijf Zeeuw uit Uitgeest. En zo geschiedde. Uitgeest herpakte zich na 10 minuten en kreeg vat op het spel.

  Uitgeest, met vijf 17-jarigen in de gelederen, trok het initiatief naar zich toe. In de 14e minuut verstuurde Roxanne Kortekaas een perfect pass naar spits Bo Smit die goed de keeper omspeelde maar haar inzet net aan geblokt zag worden. Ondertussen organiseerde de wederom sterk spelende aanvoerder Kelly Selvius haar verdediging dusdanig dat er van achteruit aanvallende ondersteuning kon plaatsvinden. Uitblinker Janouk Scholten kwam goed voor haar tegenstander, versnelde met de bal aan de voet langs de zijlijn en gaf een diagonale pass richting de goal. De rappe Bo Smit pikte de bal voor de voeten van de keeper op en schoot beheerst de 1-0 binnen. Onder aanvoering van centrale middenvelder Sophie Walsmit hield Uitgeest het sportieve DSOV op afstand. Regelmatig liet zij zien dat een goede balbeheersing bepalend is voor een goede aanvalsopbouw.

  In de 47e minuut zette Bo Smit jongeling Babet Bakkum vrij voor de keeper maar Babet was in de afronding te bescheiden. Net als iedere wedstrijd creƫert Uitgeest genoeg kansen maar is niet effectief in de afronding. In de 50e minuut ging Bo Smit alleen op de keeper af maar wederom kwam de uitstekend spelende keeper van DSOV als winnaar uit de strijd. Dat verdedigen een vak is liet de 17-jarige Sanne Jonker vandaag zien. Met tomeloze inzet en opperste concentratie schakelde zij de spits van DSOV uit. Dankzij de solide basis kon Uitgeest blijven aanvallen. Roxanne Kortekaas zette zus Danielle met een prachtige pass alleen voor de keeper maar geen goal. Ondertussen bleef Uitgeest aandringen. Janouk Scholten zette een aanval over de rechterzijde op, Lotte Smit schoot de bal langs de keeper in de verre hoek tegen de paal waar Danielle Kortekaas de bevrijdende 2-0 eenvoudig kon binnen schieten.

  Concurrent Velsen kijkt met argusogen hoe Uitgeest de koppositie verdedigt, voorlopig blijft het gat van 5 punten voorsprong in tact.

  Frits Walsmit 

  Foto van de wedstrijd: Anita Webbe

  Woman of the match:

  Janouk Scholten speelde een prima wedstrijd als rechtsback. Perfecte timing in verdedigend en aanvallend opzicht, snel, vaardig en een uitstekende lichaamscoƶrdinatie.