• 7x7 Voetbal wordt steeds populairder en is voor iedereen. - Foto: KNVB Media

  7x7 Voetbal wordt steeds populairder en is voor iedereen. We geven je 7 goede redenen om ook eens aan 7x7 Voetbal te denken.

  1. VOETBAL MET LEEFTIJDSGENOTEN

  Het 7x7 voetbalaanbod is door de KNVB verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat jij als voetballer altijd met leeftijdsgenoten op het voetbalveld staat. Bij de mannen is er de leeftijdscategorie 35+ en 45+. Bij de vrouwen zijn er de categorieën 18+ en 30+.

  2. GEZELLIGHEID IS TROEF

  7x7 voetbal speel je met vrienden en voor de gezelligheid. 7x7 is er dan vooral ook voor de zogeheten "recreatieve voetballers". Samen voetballen en daarna nog wat drinken in de kantine.

  3. HOUD JE TEAM BIJ ELKAAR

  Staat jouw voetbalteam op het punt om uit elkaar te vallen, omdat jullie elk weekend weer net te weinig man hebben staan? Dan is 7x7 natuurlijk de perfecte oplossing, omdat je met kleinere teams te maken hebt. 

 • Een sterk team van beste vriendinnen. — Foto: KNVB

  4. WANNEER HET JOU UITKOMT

  7x7 Voetbal wordt op verschillende dagen in de week georganiseerd, afhankelijk van de behoeften van de voetballer. Wil je wekelijks of 3-wekelijks voetballen? In het weekend of op vrijdagavond?

  De KNVB biedt de volgende 7x7 Voetbal vormen aan voor senioren. De KNVB streeft ernaar om dit aanbod in elke regio zoveel mogelijk aan te houden om kwalitatieve competities te garanderen. Het huidige aanbod kan echter per regio verschillen.*

   

   

  Vrijdagavond

  Zaterdag/Zondag

  Vorm

  Toernooivorm (voor- en najaarsreeks)

  Competitievorm (heel seizoen)

  Doelgroep

  35+/45+ (mannen)
  18+/30+ (vrouwen)

  35+/45+ (mannen)
  18+/30+ (vrouwen)

  Ratio

  Eens in de 2/3 weken een toernooiavond

  Wekelijks een wedstrijd

  *In overleg met vereniging en KNVB zijn er mogelijkheden om competities op een passende manier in te vullen aan de hand van de behoeften en mogelijkheden in de regio.

  5. WEDSTRIJDEN VAN GELIJK NIVEAU

  Gezien de stijgende populariteit van het 7x7 Voetbal zijn er landelijk steeds meer deelnemende teams. Hierdoor kan de KNVB steeds meer competities samenstellen met gelijkwaardige teams. Zo voetbal je dus altijd leuke wedstrijden.

  6. FYSIEKE GESTELDHEID

  Voetballers willen het misschien niet toegeven, maar op een gegeven moment is het veld te groot om te belopen zijn de 90 minuten ook niet meer vol te maken. Gelukkig speel je met 7x7 op een half veld en maximaal 60 minuten. Zo is er ook meer tijd voor de derde helft!

  7. BIJ JE EIGEN CLUPPIE

  Steeds meer clubs organiseren 7x7 voetbal. 

  Ook bij FC Uitgeest wordt er al enige jaren deelgenomen aan het 7x7 voetbal. Ook is het op zondagochtend mogelijk om deel te nemen aan het 35+ voetbal. Een trouwe groep komt dan vroeg bijeen om lekker even een uurtje samen te sporten.

  Benieuwd naar het 7x7 voetbal

  Kom dan op vrijdagavond 12 mei eens kijken. De 5 teams van FC Uitgeest (3 Heren 35+ teams, 1 Vrouwen 30+ team en 1 Vrouwen 18+ team) verwelkomen dan de andere verenigingen en op de velden van FC Uitgeest wordt er met plezier en overgave gestreden om de eer en glorie en na afloop gezellig een hapje en een drankje in de kantine van FC Uitgeest.