• FC Uitgeest is verheugd dat het de beschikking heeft van twee AED ’s. Deze apparaten zijn voor iedereen goed bereikbaar. Een AED (automatische externe defibrillator) kan levensreddend zijn bij een hartstilstand. Het apparaat beoordeelt het hartritme en dient zo mogelijk een elektrische schok toe om het hartritme te herstellen.

  Het is belangrijk dat de hulp binnen een aantal minuten wordt gestart. Directe beschikbaarheid kan dus van levensbelang zijn.

  Leden binnen de vereniging die weten hoe je de combinatie mondbeademing en hartmassage toepast en kunnen omgaan met een AED, kunnen er toe bijdragen dat een mensenleven wordt gered.

  AED

  Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Dat apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. 

  Bij een hartstilstand is reanimeren en de inzet van een AED van levensbelang. Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren. Doordat het apparaat zelf aangeeft wat er moet gebeuren, kan het ook gebruikt worden door niet-professionele hulpverleners. Hoe sneller hulp met de defibrillator geboden wordt, hoe groter de kans op overleven zonder blijvende schade aan hersenen en andere organen.

   VV Steenwijk beschikt over een AED op het sportpark.

  WAAR HANGT DE AED?

  Een AED apparaat hangt bij de ingang naar het wedstrijdsecretariaat (tegenover de ingang van het clubhuis, direct rechts. De tweede AED hangt in het damestoilet (witte gebouwtje) bij de kunstgrasvelden.

  De AED is te herkennen aan de grote groen-witte stickers met de tekst AED erop.


  EHBO

  In het  wedstrijdsecretariaat tegenover de ingang van het clubhuis is een EHBO-koffer aanwezig voor het verrichten van eenvoudige eerste hulp.

  WEET JIJ WAT JE MOET DOEN?

  Een fietser wordt aangereden op straat, vlak voor jouw neus of er raakt iemand geblesseerd bij een voetbalwedstrijd. Heb jij dan enig idee wat je moet doen om te helpen? Met de juiste handelingen red je levens en voorkom je erger. Gebruik de handige tools van het Rode Kruis om EHBO te verlenen wanneer dat nodig is. Zo vind je in de EHBO-app wat je moet doen bij veelvoorkomende letsels. En tijdens een EHBO-cursus van het Rode Kruis leer je onder professionele begeleiding hoe je hulp verleent.

  Kijk op de link van het Rode Kruis en download de gratis EHBO-app!