• De dames van de oudste voetbal vereniging uit Amsterdam hebben FC Uitgeest VR1 laten zien hoe simpel voetbal effectief kan zijn. Uitgeest was de 1e helft geen schim van vorige week en werd in de 1e helft compleet omver gespeeld. AFC kon vrijuit combineren in de kleine ruimte, met gemak het spel verplaatsen, gebruik maken van individuele fouten en daarmee 5x scoren in de 1e helft.

  In de rust was iedereen het er over eens, AFC werd het wel heel gemakkelijk gemaakt. Linies te ver uit elkaar, niet alert, geen rust aan de bal na de omschakeling van balverlies naar balbezit waardoor er weer snel balverlies geleden werd en happen in de duels zorgde voor een 5-0 ruststand.

  Na rust kon Uitgeest wat meer weerstand bieden tegen het oppermachtige AFC. Via goals van Sophie Walsmit (penalty) en een kopbal van Danielle Kortekaas uit een strakke corner leek het of Uitgeest weer in de wedstrijd kwam. Maar de weerstand die Uitgeest bood was te fragiel, AFC kon nog 2x scoren waardoor de eindstand op 7-2 kwam te staan.

  Frits Walsmit

  Woman of the match: Dana Half

  De hele week ziek geweest maar een Half geeft nooit op.

  Op beide posities die zij speelde individueel een voldoende.