• Bij de pakken neer zit hij helemaal niet. FC Uitgeest staat dan wel laatste, maar Thijn Ursem ziet een kentering binnen de groep

  28 jan 2023
 • Gelezen in de edite van Dagblad Kennemerland van 27 januari

  Tekst van Ron Weinbrecher

  de toto

  Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Thijn Ursem (FC Uitgeest)

  Uitgeest ,,Zondag gaan we de eerste overwinning pakken”, vertelt de strijdbare Thijn Ursem (19). De jonge spits is gek genoeg al één van de routiniers in het team nadat in de zomer diverse spelers bij FC Uitgeest stopten of vertrokken en veel jeugd werd ingepast bij de hoofdmacht.

  Bij de pakken neer zit de aanvaller helemaal niet. FC Uitgeest staat dan wel laatste, maar Ursem ziet een kentering binnen de groep. ,,Het gaat steeds beter met het team en ik denk oprecht dat we zondag gaan winnen.” De Uitgeester is sinds zijn vierde jaar al lid bij FC Uitgeest en maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut. ,,Altijd als linksbuiten, het is pas in dit seizoen dat ik op de positie van centrumspits sta.” De jonge student is lastig te bespelen voor zijn tegenstanders. ,,Ik ben echt niet de snelste in het team, maar het is meer dat ik onverwachte dingen doe. Vaak speel ik op gevoel, ik kan nogal onvoorspelbaar zijn.” Ursem scoorde zondag de openingstreffer in het met 3-1 verloren duel tegen Fortuna Wormerveer. Vanaf zijn vierde jaar is doelpunten een tweede natuur. ,,Ik weet niet beter. Ik vind het leuk om te scoren. En als je al zo lang in de voorhoede staat, ken je geen faalangst meer. Als ik voor de keeper sta, blijf ik altijd rustig.”

  Ursem ziet de toekomst al met al zonnig in voor FC Uitgeest. ,,We missen veel ervaring, dat klopt, maar ik geloof dit seizoen nog in onze kansen. En als we degraderen doen we een stapje terug om er weer twee vooruit te kunnen doen.” Volgend seizoen onder leiding van een nieuwe trainer:Johan Rutz. ,,Ik heb al een gesprek met hem gehad. Hij is ambitieus en heeft een duidelijke visie. Ik was wel van hem onder de indruk.” Thijn Ursem kijkt vooruit naar de wedstrijd van zijn team en naar twee andere duels in de eerste klasse.

  FC Uitgeest - De Meer

  ,,Een 4-1 zege. Ik ben er van overtuigd dat we winnen. De Meer staat maar één plek boven ons en het moet nu gebeuren. Rens Brouwer is gelukkig weer terug, zijn ervaring kunnen we goed gebruiken.. Ik zie het geloof en de wilskracht op de training. Ik vind dat we verplicht zijn om een goed resultaat af te leveren.”

  SDZ - Vitesse’22

  ,,We hebben tegen beide ploegen gespeeld en Vitesse’22 is beter, zeker achterin. SDZ scoort ook nog eens heel moeilijk en dus wordt het een vrij makkelijke 0-3.”

  Assendelft - Kolping Boys

  ,,Kolping Boys draait goed mee in de eerste klasse. Het team staat zesde en Assendelft elfde. Dat verschil op de ranglijst is terecht. Dat team is net wat beter en wint 1-3.”