• Clubkoorts: Hoe stop je racisme en discriminatie in het amateurvoetbal?

  24 jun 2020
 • Foto: sv Die Haghe concentreert zich op het tegengaan van onwenselijk gedrag, in plaats van de nadruk te leggen op racisme en discriminatie - Foto: KNVB Media

  Het bestrijden van racisme en discriminatie in het (amateur)voetbal staat bij de KNVB hoog op de agenda. Voor de coronacrisis brachten we een bezoek aan sv Die Haghe. Deze club vertelt hoe zij omgaat met dit maatschappelijke thema.

  Bij de Haagse voetbalclub hebben ze een aanpak gevonden die werkt. De club concentreert zich op het tegengaan van onwenselijk gedrag, in plaats van de nadruk te leggen op racisme en discriminatie. Benieuwd? Bekijk hier hun aanpak:

 • Diversiteit in het voetbal

  Wil je weten wat de KNVB allemaal doet tegen racisme en discriminatie in het voetbal? Bekijk het hier: 

 • Goede ideeën?

  In de serie Clubkoorts brengt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee een bezoek aan inspirerende verenigingen, met mooie verhalen en innovatieve oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

  Heeft jullie club goede ideeën waarmee andere verenigingen hun voordeel mee kunnen doen? Laat het weten! Wie weet komt de KNVB dan bij jouw vereniging langs om jullie verhaal vast te leggen op camera.