• UPDATE CORONA PROTOCOL (30 maart 2021)

  Dinsdagavond 23 maart zijn tijdens de persconferentie wederom weinig versoepelingen bekendgemaakt, met als gevolg dat het voortzetten van de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 ook niet meer mogelijk is. Ontzettend jammer. Ook deze competities stromen door naar de Regiocup. We hopen uiteraard dat de Regiocup zo snel mogelijk gestart kan worden. Alle voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang, dus zodra de maatregelen het toelaten, gaat de KNVB Regiocup van start, zodat we dit seizoen toch met wedstrijden kunnen afsluiten. Er werd 1 lichtpuntje genoemd: vanaf 31 maart gaat de avondklok om 22 uur in, waardoor we vanaf dan een uur langer kunnen trainen.

 • UPDATE CORONA PROTOCOL (16 maart 2021)

  Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten, dat geldt dus ook voor voetbal. Voorwaarden is dat de spelers 1,5 meter afstand houden. Op knvb.nl/rinus  vind je extra informatie en voorbeeldtrainingen. Voor de leden tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden, dat blijft overeind.

 • UPDATE CORONA PROTOCOL (3 maart 2021)

  De actualiteit bij FC Uitgeest

  Wat is er mogelijk op het sportpark van FC Uitgeest?

  We vinden het belangrijk dat alle spelers dit seizoen – zodra de coronamaatregelen dit toelaten – weer kunnen doen wat ze het liefste doen: voetballen.

  Trainen tot 27 jaar na 3 maart 2021!

  Alle leden tot 27 jaar hebben de mogelijkheid om te trainen met hun team. We hebben echter nog te maken met een avondklok waardoor het reguliere trainingsschema niet kan worden gehanteerd. De jeugd traint daarom op aangepaste tijden sinds de invoering van de avondklok om ook de bovenbouw teams te kunnen laten trainen en voor 21:00 thuis te zijn.

  Leden tot 27 jaar mogen dus ook weer lekker gaan ballen vanaf 3 maart. Zolang er een avondklok is zullen de overige senioren en G teams daarom de mogelijkheid krijgen om op zaterdag en zondag te gaan trainen. In overleg met de betreffende leiders en aanvoerders kunnen de volgende teams gaan trainen volgens dit schema:

  Basis regels:

  -      Heb je klachten dan blijf je thuis

  -      Hou 1,5m afstand voor het starten van de trainingen

  -      Zorg dat je vlak voor de start tijd aanwezig bent en ga zo snel mogelijk na afloop naar huis.

  Trainen overige senioren tot 27 jaar na 3 maart 2021:

  Team

  Dag: Zaterdag

  Veld

  G Teams

  Zaterdag 15:00 – 16:30

  Trainingsveld

  Zaterdag 2

  Zaterdag 15:00 – 16:30

  D

  Zaterdag 3

  Zaterdag 15:00 – 16:30

  C

   

   

   

  Team

  Dag: Zondag

  Veld

  Zondag 10

  Zondag 11:00 – 12:30

  D

  Zondag 11

  Zondag 11:00 – 12:30

  C

  Zondag 5

  Zondag 15:00 – 16:30

  D

  Zondag 8

  Zondag 15:00 – 16:30

  C


  De selectie elftallen trainen door de weeks en verloopt via de Technisch Staf van de Selectie.

  Zijn de kleedkamers en clubhuis open?

  Helaas, deze zijn gesloten, kom dus omgekleed naar het complex

  Mijn Team staat er niet bij?

  Neem contact op met je aanvoerder, deze heeft aangegeven dat het team geen trainingsblok wil, wellicht omdat het merendeel van het team boven de 27 is. Ben je echter nog geen 27 en wil je toch graag trainen, sluit dan aan bij 1 van de ingedeelde teams.

  KNVB standpunt op deze leeftijdsgrens:

  ‘De overheid heeft deze leeftijd ingesteld als leeftijd om jong volwassenen te duiden. Dit brengt in de huidige situatie voor veel teamsporten praktische problemen met zich mee. Dat hebben we uiteraard ook aan de overheid duidelijk gemaakt. Zij erkennen de complexiteit die dit met zich mee brengt, echter is dit de maximale grens die zij nu willen trekken.’

  Wat als de avondklok wordt afgeschaft op 15 maart 2021?

  Indien de overheid besluit om de avondklok af te schaffen dan kunnen alle teams terug naar het reguliere trainingsschema en kunnen de overige senioren ook weer door de te weeks trainen. Hopelijk wordt de leeftijdsgrens dan ook los gelaten en kunnen alle leden weer het veld op.

  Onderlinge oefenwedstrijden tot 27 jaar na 3 maart 2021:

  Per 3 maart wordt het ook voor spelers tot 27 jaar mogelijk om onderlinge oefenwedstrijden te spelen. Voel je je niet comfortabel bij het spelen van onderlinge wedstrijden dan beslis je zelf.

  Basis regels:

  -      Heb je klachten dan blijf je thuis

  -      Hou 1,5m afstand voor het starten van de onderlinge wegstrijd, ook voor de wissels en eventuele begeleider geldt hou 1,5m afstand!

  -      Zorg dat je vlak voor de start tijd aanwezig bent en ga zo snel mogelijk na afloop naar huis.

  Onderlinge oefenwedstrijden voor de jeugdafdeling:

  Voor de jeugd afdeling zijn de velden beschikbaar op zaterdag tot 15:00 om onderlinge oefenwedstrijden te regelen. De geplande wedstrijden dienen tijdig te worden doorgegeven aan de jaargang coördinator die het doorgeeft aan de wedstrijdsecretaris Gerda Huijbens-Groen om je veld te reserveren.

  Onderlinge oefenwedstrijden voor de overige senioren:

  De overige senioren kunnen zelf in hun betreffende trainingstijdsloten en op het toegewezen veld (zie het bovenstaande trainingsschema) onderlinge wedstrijden spelen met spelers tot 27 jaar op het veld.

  Zijn de kleedkamers en clubhuis open?

  Helaas, deze zijn gesloten, kom dus omgekleed naar het complex.

  Gaan we nog competitie wedstrijden spelen dit seizoen?

  De enige teams van FC Uitgeest die nog een (kleine) kans hebben om in competitie verband te spelen zijn:

  FC Uitgeest JO19-1 | JO17-1 | JO15-1 | JO14-1

  Voor alle andere elftallen zullen er geen competitie wedstrijden meer worden gespeeld.

  KNVB REGIOCUP VOOR SENIOREN EN JEUGD TEAMS?

  Mochten er vanuit de overheid verdere versoepelingen worden doorgevoerd dan heeft de KNVB de KNVB RegioCup klaar staan (zie informatie hierover op de website). Alle teams, jeugd, G, senioren, mannen, vrouwen worden daarvoor automatisch ingedeeld. Ook de bovengenoemde Jeugdteams als hun competities alsnog worden afgeblazen.  

 • CORONA PROTOCOL (14 oktober 2020)

  Verscherpte Corona maatregelen!

  Zoals iedereen heeft vernomen zijn er met ingang van 14 oktober 2020 22:00 weer nieuwe verscherpte maatregelen van kracht om het coronavirus tegen te gaan. Vanuit de KNVB verwachten wij nog een update omdat een aantal zaken verduidelijking behoeven en is de KNVB in overleg met de overheid.

  Hieronder kun je lezen welke gevolgen dit heeft voor FC Uitgeest, hou deze CORONA PAGINA in de gaten voor eventueel wijzigingen:

  Onderstaande maatregelen blijven tot nader order van kracht (minimaal tot 11 November 2020);

  Sportpark en gebouwen:

  • Het clubhuis blijft gedurende deze 4 weken gesloten;
  • De kleedkamergebouwen worden weer gesloten en kunnen niet gebruikt worden om om te kleden of voor toiletgebruik. Thuis omkleden en douchen;
  • Toilet zal beschikbaar zijn bij het C/D veld tijdens trainingen van de jeugd of onderlinge oefenwedstrijden;
  • Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij de trainingen en de onderlinge oefenwedstrijden;
  • De kinderen worden dus gebracht, ouders gaan weg en kinderen worden na de training en / of de onderlinge oefenwedstrijd weer opgehaald bij het hek;
  • Vrijwilligers die in de club gebouwen moeten zijn dienen een mondkapje te dragen wanneer zij met meerdere personen in hetzelfde gedeelte aanwezig zijn. 1,5 meter dient in acht te worden genomen in deze ruimtes.

  Trainingen en onderlinge oefenwedstrijden:

  • Senioren elftallen mogen helaas niet meer trainen in teamverband of onderlinge oefenwedstrijden spelen;
  • Jeugd elftallen t/m 17 jaar mogen trainen en onderling oefenwedstrijden spelen zonder 1,5 meter afstand te houden. Bij klachten blijven de kinderen huis;
  • Op het moment dat je klaar bent met voetballen dan dien je na de training en / of de onderlinge oefenwedstrijd direct het sportpark te verlaten en naar huis te gaan;
  • Onderlinge oefenwedstrijden mogen worden gespeeld in de jeugd en dienen door teamleiders of trainers te worden doorgegeven aan hun jeugd coördinator t.b.v. veld en tijdsindeling voor woensdagavond.

  Gezondheid is een groot goed en hopelijk kan er volstaan worden met deze maatregelen en de daaraan verbonden korte periode. Blijf optimistisch, aan alles komt een eind dus ook aan dit nare fenomeen.

  Er blijven natuurlijk praktische vragen. Overleg en vraag na bij onze bestuursleden. Sport is een goede uitlaatklep en gelukkig is voetballen voor de jeugd nog mogelijk.

  We hopen op jullie begrip. Blijf gezond en hopelijk tot snel.

  Bestuur FC Uitgeest