• En weer staat FC Uitgeest Vrouwen 1 met lege handen!

  16 mei 2022
 • Helaas heeft het spelen met een persoonlijke balsponsor niet geresulteerd in punten voor FC Uitgeest. Waar het wel aan bijgedragen heeft is de amusementswaarde op deze zon overgoten zondagochtend.

  2 aan elkaar gewaagde ploegen die beide de intentie hadden om een leuke en sportieve wedstrijd te spelen. Zowel Volendam als Uitgeest zochten voetballende oplossingen. De nummer 17 van Volendam, wellicht de beste spelverdeler in deze competitie vocht sportieve duels uit met Sophie Walsmit, de centrale middenvelder van FC Uitgeest. Waar Sophie Walsmit het onderspit moest delven was dan nog de soeverein spelende Angel Kurving om het gevaar te slechten. Angel is in het dagelijks leven speelster van Vrouwen 2 maar misstaat zeker niet in Vrouwen 1.

  Al na 20 seconden had Sophie Walsmit de mogelijkheid om de 1-0 aan te tekenen. Goed doorzetten van Anouk de Goede en een strakke breedte pass resulteerden in een 100% kans. Uitgeest kon goed omgaan met het 4:4:2 systeem van Volendam. Beide ploegen lieten de bal goed rondgaan zonde dat er echte kansen kwamen. Uitgeest kwam wel een paar keer in een overtal maar de eindfase werd niet goed uitgevoerd. De goed bewegende Uitgeest spitsen werden aangespeeld waardoor deze in de duels terecht kwamen in plaats dat de bal langer vastgehouden werd waardoor de Volendam verdedigers een keuze moesten maken.

  0-0 rust met een licht overwicht voor Uitgeest.

  De 2e helft drong Volendam iets meer aan zonder tot echte kansen te komen. Uitgeest daarentegen kon een paar keer uit de omschakeling gevaarlijk worden. Helaas werden er niet de juiste keuzes gemaakt waardoor de eindpass niet resulteerde in een kans. Qua inzet, drive en fitheid deden beide ploegen niet voor elkaar onder. Toch was het Volendam dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Een opeenstapeling van fouten leidde de 0-1 in. Balverlies op het middenveld, verdedigend positioneel niet goed opgesteld, vervolgens niet resoluut ingrijpen bij het duel in de 16 meter en uiteindelijk een bal in de verre hoek die houdbaar leek voor de keeper.

  Met nog 3 minuten op de klok trok Uitgeest ten strijde. Uitgeest creƫerde wel een overwicht maar kwam niet tot uitgespeelde kansen.

  Iedereen rond het veld was dezelfde mening toegedaan. Een leuke en sportieve wedstrijd die eigenlijk geen verliezer mocht hebben En toch nam Volendam de punten gewoon mee naar huis en stak Uitgeest de complimenten wederom in de zak.

  Frits Walsmit 

  Woman of the match: Bo Smit

  Bewegelijk, sterk aan de bal en de juiste wedstrijd spirit