• #fcu: pest erin.2-1 verloren van dewolf. #fcu: leuk spelletje maar niet als je verliest.#fcu:w8 op de volgende overwinning.#fcu: feels bad. Het hadden zomaar wat Twitter reacties kunnen zijn op social media.

Voetbal is een leuk spelletje maar niet als je verliest. Ja, ik weet het, wij weten het! Voetballen doe je voor je plezier. Maar toch als je maar één schamel puntje haalt uit de laatste vier wedstrijden mag je, moet je, misschien wel de pest in hebben. Wederom liep FC Uitgeest tegen een nederlaag aan. Ditmaal werd met 2-1 verloren bij Legmeervogels waar oud-FC Uitgeest trainer Florian Wolf de scepter zwaait. Omdat de tegenstander echt beter was? Nee, niet echt maar de gasten konden vandaag ook geen potten breken. Teveel mensen uit vorm, te onsamenhangend, teveel mislukkingen. "ff" kwijt!

FCU startte vandaag weer eens met Jordy Duijn in de basis omdat Lester Half nog wat hinder ondervond van een vorige week opgelopen enkelblessure.

Vanaf het eerste fluitsignaal door de vandaag goed leidende scheidsrechter Toonen ontspon zich een vermakelijk duel waarin beide ploegen nadrukkelijk de weg naar het doel van de tegenstander zochten. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de gastheren. Een schot van Postma ging echter net naast de paal. In de 16e minuut was het toch raak. Een schot kwam verkeerd op het been van Daan Hamaker waarna de bal eventjes richting hemel ging om vervolgens al dalend tot verwarring te leiden waarbij ook doelman Sem Bleeker op het verkeerde been stond. De alerte spits Tjon-A-Njoek kon vervolgens eenvoudig de bal binnenlopen. 1-0.

De laatste ontpopte zich meer en meer als een plaag voor de verdediging van FCU. Gelukkig voor groen en geel bleef de schade, ondanks riante mogelijkheden voor de thuisploeg,  tot de rust echter beperkt tot die ene treffer.

Direct na rust was er even een VAR-momentje als die er geweest zou zijn. Max Dekker wurmde zich in het strafschopgebied langs een verdediger en werd daarbij ernstig gehinderd. De scheidsrechter zag er geen strafschop in waar die misschien wel op zijn plaats zou zijn geweest.

Toch kwamen de gasten langszij. Een fraaie vrije trap van Dennis de Wit werd in de 49e minuut kalm binnen gelopen door Stan Vrouwe.1-1. Niet lang daarna, in de 56e minuut had Jorn Brouwer de tweede treffer op zijn schoen. Helaas faalde hij in de afwerking. In de 61e minuut kreeg FCU daarvoor de rekening gepresenteerd. Wederom slaagde de verdediging van FCU er niet in om de bal adequaat weg te werken. Weer was het Tjon-A-Njoek die slim profiteerde. 2-1.

FC Uitgeest deed daarna aandoenlijk zijn best maar het leed was al geschied. Te gehaast, onzorgvuldig in de passing en mislukte passeeracties aan de kant van onze jongens betekende dat Legmeervogels eenvoudig op de been bleef. Zo kon Florian Wolf tenslotte met een grote grijns van het veld stappen en samen met zijn jongens de overwinning vieren.

Voor FC Uitgeest geldt: #FCU:W8 maar.CU volgende week. Dan LOL.!

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, Idema, T.Duijn, Olgers (71e Smit), Putter, Hamaker, Brouwer, J.Duijn(71e Half), Dekker.