• Afgelopen zaterdag speelde FC Uitgeest de laatste wedstrijd in een serie van drie bekerwedstrijden. Tegen Fortuna Wormerveer werd verloren terwijl van CJCC gewonnen werd. Nu was het sterke en eersteklasser Zuidvogels de tegenstander. In een bij vlagen amusante thuiswedstrijd boekte de plaatselijke FC een zwaarbevochten maar verdiend gelijkspel. Vooral een puike eerste helft gaf de Uitgeester burger moed want naast een tomeloze inzet lieten de absolute talenten van het team zien dat ze ten opzichte van het vorig seizoen stappen hebben gemaakt. Neem de 1-0 in de 22e minuut. Het begint allemaal bij Daan van den Booren die met een prachtige slepende beweging twee mensen op het verkeerde been zet, spits Kjell Smit met een slim balletje op Quinten Koster die vervolgens met een snoeihard schot in de korte hoek de thuisploeg op voorsprong zet. Maar het kon nog mooier op deze zonnige zaterdagmiddag. Wederom Daan van den Booren draait in de 29e minuut fraai weg van een tegenstander, bedient Thijn Ursem die vanaf de rand zestien de bal fraai in de bovenhoek krult. 2-0 en “Oh’s en Ah’s langs de lijn.

    Natuurlijk liet Zuidvogels het er niet bij zitten. Regelmatig echter stond doelman Lex de Haan goed opgesteld. Tot in de 49e minuut want toen was ook hij kansloos op een gekraakt schot van van Zeist. 2-1. Het werd nog erger toen de geheel vrijgelaten Camps de gelijkmaker binnen schoot. 2-2. FCU dreigde alsnog het onderspit te delven maar hard werken en een beetje “grinta” (zie interview met trainer Johan Rutz) hielden FC Uitgeest op de been. Zo mag FCU alsnog verder “bekeren”. Was de hand van de nieuwe trainer al te zien? Een paar opvallende zaken. De nieuwe aanvoerder van dienst heet Rens Brouwer die dit jaar een plaats op het middenveld heeft, vaste eerste keeper is Lex de Haan en jongeling Quinten Koster lijkt op een basisplaats af te steven. Kortom, deze wedstrijd liet in ieder geval zien dat de woorden van de trainer “Ik wil kampioen worden” niet eens loos hoeven te zijn. Zondag in de eerste competitiewedstrijd uit bij SVA in  Assendelft zullen we het gaan zien. Ik wens iedereen in ieder geval een plezierig seizoen.

    De Afvallende Bal

    FC Uitgeest: de Haan, de Meij (69e Admiraal), Vrouwe, van Eerden, Vredenburg, Brouwer, Q.Koster (82e Draaijer), Ursem, K. Smit (61e Edam), Y.Smit (61e B.Koster), van den Booren (82e van Rossum).