• *FC Uitgeest JO13-1 verrast vriend en vijand op het Echte Boter Boardingtoernooi in Akersloot*

    17 jan 2023
  • Na 2 jaar absentie door Corona, mocht het Boardingtoernooi in Akersloot eindelijk weer worden gespeeld. Een goed georganiseerd zaalvoetbaltoernooi dat bekend staat om zijn grote ambiance.

    De JO13-1 van FC Uitgeest mocht op vrijdagavond 13 januari aantreden tegen leeftijdsgenoten van de ploegen HSV, FC Castricum en Kolping Boys. Met het bereiken van de tweede plaats in de groep betekende het dat er een finalewedstrijd mocht worden gespeeld tegen eerstedivisionist AFC ‘34 JO13-1. De winnaar van dat duel mocht zich ook op zondag weer gaan melden in Akersloot. Nadat een 0-2 achterstand werd omgebogen in een 2-2 gelijkspel, kwam het aan op penalty’s. Keeper Cas Roozendaal stopte twee penalty’s, waardoor speler Sil Rozema aan mocht leggen voor de beslissende penalty. Raak! Een explosie van vreugde bij de spelers en supporters, want dit succes stond toch niet helemaal in de lijn der verwachtingen. 

    Door naar de zondag. Waar FC Uitgeest JO13-1 in een poule zat met de JO12-teams van AZ, Ajax, Feyenoord, FC Utrecht en RC Genk. Op voorhand al een droom die werkelijkheid was geworden om überhaupt tegen deze ploegen te mogen spelen. Na twee ongelukkige goals van AZ in de eerste wedstrijd, kwam het team samen in de kleedkamer en spraken ze de strijdbare woorden uit: “Vrijdag verloren we ook onze eerste wedstrijd met 2-0, dus we blijven geloven in onszelf.” Dit zorgde voor de juiste mindset bij de spelers, want de drie daaropvolgende wedstrijden werden allemaal gewonnen. Feyenoord (3-2), FC Utrecht (2-1) en RC Genk (3-0) moesten allemaal geloven aan het ijzersterk spelende FC Uitgeest. Daarna speelde het conditieverschil tussen een topclub, dat zes keer per week en een amateurclub, dat 2 keer per week traint, een rol. Toch ging het pas in de laatste minuut in de wedstrijd tegen Ajax mis (1-2). Daardoor moest FC Uitgeest in de wachtkamer gaan zitten. Bij puntverlies van Feyenoord tegen AZ zou FC Uitgeest de halve finale hebben bereikt. Maar Feyenoord boog een 2-0 achterstand om in een 3-2 overwinning, waardoor het toernooi er helaas op zat.

    Alleszeggend was de teleurstelling in de kleedkamer, omdat het toernooi was geëindigd. Het duurde even voordat de teleurstelling kon worden omgezet in een enorm trots gevoel, maar mede dankzij de hulp van de vele supporters is dat helemaal goedgekomen. Trainers Lars Ouwehand en Jelle Molenaar zijn dan ook meer dan trots op alle spelers en spreken over een ongekende teamprestatie. “Door te geloven in jezelf en je teamgenoten en te strijden voor iedere meter die je waard bent, heeft het team dit succes weten te bereiken. Er zijn ervaringen voor het leven gemaakt afgelopen weekend.”