• FC Uitgeest krijgt met Stan Vrouwe steeds meer “Vertrouwe”

6 feb 2023
  • Op deze mooie zondag hebben “onze jongens” met gepassioneerd en grotendeels overtuigend spel  mededegradatiekandidaat SDZ met 1-0 verslagen. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor de weer teruggekeerde routinier Stan Vrouwe die er samen met zijn verdedigende kompanen ervoor zorgde dat er achterin heel weinig werd weggegeven. Met de winst is FC Uitgeest bezig aan een goede reeks die meer en meer zorgt voor zelfvertrouwen en dat is altijd net wat lekkerder voetballen.

FC Uitgeest startte dus met Stan Vrouwe in het hart van de verdediging. Daardoor kon Rens Brouwer een linie opschuiven en ook dat was een verbetering. Samen met de vandaag sterk spelende Niels Duijn en de ijverige Kick Smit vormden zij vandaag een middenveld wat moeilijk te bespelen was voor de Amsterdammers. Daan van den Booren moest helaas op het laatste moment afhaken vanwege een blessure.

Het eerste gevaar kwam van de Amsterdammers maar hun schoten belandden ver buiten de palen. Echt gevaarlijk werd het pas in de 34e minuut met een fraaie aanname van Thijn Ursem en het bijna omspelen van keeper Elmers die nog net zijn vingertoppen tegen de bal wist te krijgen.

In de tweede helft was het vooral FC Uitgeest dat, vanuit een sterke defensie, dicteerde. Volkomen verdiend kwam de thuisploeg op voorsprong. Een schitterende pass van Kick Smit bereikte in de 64e minuut spits Thijn Ursem die met een lepe beweging een verdediger op het verkeerde been zette en beheerst scoorde. 1-0.  SDZ liet het er niet bij zitten en trok onder leiding van ex-FC Uitgeestspelers Mike Olgers en Max Dekker  massaal ten aanval. Dat leverde overigens vaker bijna de 2-0 op voor FCU dan dat het gevaarlijk werd voor de goal van de uitstekende keepende Sam Heijne.

Toch was het wederom scheidsrechter Tjong A Hung (floot overigens een onberispelijke wedstrijd) die er in slaagde om aan het einde alle aandacht naar zich toe te trekken door weer, net als uit bij LSVV eerder dit seizoen, de wedstrijd eindeloos te rekken. Toen liep het verkeerd af met een gelijkmaker van LSVV in de 101e minuut. Nu had de gelijkmaker ook zomaar in de 102e minuut kunnen vallen. Dat scheidsrechters tijd bij tellen valt te billijken maar ruim twaalf minuten is niet te begrijpen. Enfin, hij zal het wel goed bedoeld hebben.

Volgende week tegen AFC’34 uit. Wie weet? “Parijs is nog ver” zou Joop Zoetemelk zeggen.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes, Vrouwe, Admiraal, van der Werff, Smit (77e Quintin Koster), Duijn, Brouwer, van Rossem (77e Wilffert), Draaijer (65e Bryan Koster), Ursem.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Niels Duijn

Hij is 18 jaar, good looking, oogt nog wat slungelig maar voetbalt als A-junior alsof hij al heel lang mee hobbelt in het eerste elftal van FC Uitgeest. Hij heeft een goed oog voor de ruimte waarin hij moet komen en zijn voortzettingen zijn bijna altijd correct. De jury was onder de indruk, net als zijn ploeggenoten, die allemaal even het sponsorhome binnen kwamen om de uitreiking  van de prijs bij te wonen. Niels Duijn van harte gefeliciteerd.