• FC Uitgeest lijdt onnodig verlies in Bekerstrijd

9 sep 2019
  • Het was zo mooi begonnen vorige week tegen HSV. Met 2-5 werd in Heiloo de basis gelegd voor “doorbekeren”. Altijd interessant  voor spelers en toeschouwers weten we nog van het vorige seizoen want ver komen betekent leuke wedstrijden op het park en lekker veel voetballen. Tegen tweedeklasser Pancratius werd echter in de eigen voet geschoten door middel van sullige 3-4 nederlaag in een wedstrijd waarin FC Uitgeest eigenlijk een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg was.

Een nieuw seizoen betekent ook ieder jaar weer dat er spelers afscheid nemen en dat verse krachten zich melden. Helaas heeft Jorn Brouwer besloten om vanwege hem moverende redenen te stoppen met selectievoetbal. Daartegenover staat de komst van Sem Noorderbroek ( DEM), Michael Marquez (JOS) en Osman Tozün ( KFC). Van het drietal kreeg alleen Sem Noorderbroek vandaag een basisplaats. Het werd voor hem een ietwat ongelukkige wedstrijd maar hij toonde wel veel inzet.  Opvallend was de keuze van de keeper vandaag want onder de lat stond Mike Schröder en niet Sem Bleeker. Dat duidt erop dat trainer Ton Pronk er nog niet helemaal uit is wie de vaste keeper wordt in de competitie. Voor beiden valt wat te zeggen. Centraal achterin werd de net van vakantie teruggekeerde Mats Idema vervangen door Tinus Putter. Zijn rol op het middenveld werd verdienstelijk overgenomen door Jimmy Klaver. Linksback van dienst was vandaag Rens Brouwer die een puike wedstrijd speelde en misschien wel te goed is voor die plaats.

FC Uitgeest begon goed aan de wedstrijd. Er werd vroeg druk gezet en Pancratius leek met enig ontzag voor de eersteklasser te voetballen. In de 15e minuut deed zich voor de gastheren een unieke kans voor om op voorsprong te komen. Een lichte overtreding in het strafschopgebied was voor arbiter Gertges voldoende om de bal op de stip te leggen. Keeper Miserus reageerde echter alert op de wat slap ingeschoten bal van Lester Half. Dan maar in de 29e minuut. Een mooie combinatie bracht Sem Noorderbroek alleen voor keeper Miserus die knap redde en vervolgens ook in tweede instantie de bal uit zijn doel ranselde. Geheel tegen de verhouding in was het Pancratius dat vlak voor rust op voorsprong leek te komen. Met een geweldige reactie voorkwam keeper Mike Schröder een voor sprong van de gasten vlak voor rust.

Vlak na rust, in de 48e minuut, sloeg FC Uitgeest dan toch toe. Een fraaie voorzet van Max Dekker werd keurig afgerond door Lester Half. 1-0. Vier minuten later leek de beslissing te vallen. Een ziedend schot van Max Dekker liet keeper Miserus kansloos maar de scheidsrechter constateerde buitenspel. Pancratius speelde zich in de 61e minuut onverwacht terug in de wedstrijd. Een mooi schot van Fenne liet Mike Schröder kansloos. 1-1. Het werd nog erger want tweemaal ongelukkig gepruts in de defensie van FC Uitgeest leidde even zoveel malen tot treffers. Eerst in de 65e minuut via Errachid,1-2, en in de 69e minuut door Fenne, 1-3. In de 74e minuut deed de thuisploeg wat terug via een door Mats Idema benutte strafschop. 2-3. Invaller Oosterhoff  van Pancratius vergrootte de marge in de 79e minuut weer naar twee doelpunten, 2-4. Ondanks een slotakkoord in de 81e minuut via een  fraaie treffer van invaller Yannick Draaijer, 3-4, slaagde FCU er niet meer in het tij te keren. Wil FCU “doorbekeren” dan zal het in ieder geval zaterdag a.s. van EDO moeten winnen.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Schröder, de Wit, Putter, Vrouwe, Brouwer, Klaver (45e Idema), Smit, Hamaker, Noorderbroek (69e Draaijer), Dekker, Half.