• FC Uitgeest organiseert uniek Oranjefestival !

  1 mei 2021
 • Ieder seizoen vinden veel jonge meiden en jongens hun weg naar de lokale voetbalvereniging. Zij gaan daar genieten van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Om geïnteresseerde jongens en meiden de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal een leuke sport voor hen is, organiseert FC Uitgeest op woensdagmiddag 19 mei van 15.30 tot 16.30 uur een uniek Oranjefestival op Sportpark De Koog. Met het EK voor de mannen op de agenda en de Olympische Spelen voor de vrouwen, wordt het een oranjegekleurde voetbalzomer. FC Uitgeest haakt hier graag op aan. Op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur houdt FC Uitgeest een Open Dag in Oranjesferen. Alle kinderen tot en met groep 5 van de basisschool zijn welkom. Dit geldt voor zowel leden als niet-leden. Daarbij willen we onze jeugdleden vragen om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen. Naast dat er door goede trainers leuke trainingen worden gegeven, wordt er ook voor een hapje en een drankje gezorgd.

  Oranjefestival

  FC Uitgeest werkt in de organisatie van dit gratis Oranjefestival samen met de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Om de verenigingen, rondom het komende EURO2020, te ondersteunen bij het werven van nieuwe leden bij de jongste jeugd, heeft de KNVB een speciale activiteit uitgewerkt voor de verenigingen. De verenigingen ontvangen hierin allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranje-hesjes en een uitgewerkt draaiboek van het Oranjefestival.

  Voetballen als Oranje!

  De spelers van Oranje en speelsters van de OranjeLeeuwinnen ondersteunen deze festivals, ook zij zijn namelijk ooit begonnen als jong meisje of jongen bij één van de lokale amateurverenigingen. Zij erkennen het belang van veel sporten en bewegen op jonge leeftijd en stimuleren dat veel jonge kinderen gaan voetballen bij een vereniging. Hun voetbaldroom is immers ook ooit op deze manier gestart!

  Aanmelden

  Aanmelden voor de activiteit is heel makkelijk. Op het platform www.knvb.nl/alsoranje staan alle Oranjefestivals vermeld en wanneer je zoekt op FC Uitgeest komt ons Oranjefestival naar voren. Daar vind je dan de mogelijkheid om je in te schrijven. Vanuit FC Uitgeest volgt dan een bevestiging en daarna meer informatie over het Oranjefestival.

  Meer informatie of vragen ?

  Mocht je meer informatie of vragen hebben kan je altijd met FC Uitgeest contact opnemen. Dit kan via Vincent van den Berg (06-22603 317) of via jeugdvoorzitter@fcuitgeest.nl.