• FC Uitgeest organiseert uniek Oranjefestival op Hemelvaartsdag!

  8 apr 2022
 • Ieder seizoen vinden veel jonge meiden en jongens hun weg naar de lokale voetbalvereniging. Zij gaan daar genieten van veel voetbalplezier, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Om geïnteresseerde jongens en meiden de kans te geven de vereniging te leren kennen en te ontdekken of voetbal een leuke sport voor hen is, organiseert FC Uitgeest voor kinderen tot en met 8 jaar op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) van 10.00 tot 11.00 uur een uniek Oranjefestival op sportpark De Koog (Zienlaan 2, Uitgeest).

  Oranjefestival/Open dag

  FC Uitgeest werkt in de organisatie van dit gratis Oranjefestival samen met de KNVB, de Nederlandse voetbalbond. Om de verenigingen te ondersteunen bij het werven van nieuwe leden bij de jongste jeugd, heeft de KNVB een speciale activiteit uitgewerkt voor de verenigingen. De verenigingen ontvangen hierin allerlei hulpmiddelen, waaronder speciale Oranje-hesjes en een uitgewerkt draaiboek van het Oranjefestival.

  Voetballen als Oranje!

  De spelers van Oranje en speelsters van de OranjeLeeuwinnen ondersteunen deze festivals, ook zij zijn namelijk ooit begonnen als jong meisje of jongen bij één van de lokale amateurverenigingen. Zij erkennen het belang van veel sporten en bewegen op jonge leeftijd en stimuleren dat veel jonge kinderen gaan voetballen bij een vereniging. Hun voetbaldroom is immers ook ooit op deze manier gestart!

  Aanmelden

  Aanmelden voor de activiteit is heel makkelijk. Op het platform www.knvb.nl/alsoranje staan alle Oranjefestivals vermeld en wanneer je zoekt op FC Uitgeest komt ons Oranjefestival naar voren. Daar vind je dan de mogelijkheid om je in te schrijven. Vanuit FC Uitgeest volgt dan een bevestiging en daarna meer informatie over het Oranjefestival.

  Meer informatie of vragen ?

  Mocht je meer informatie of vragen hebben kan je altijd met FC Uitgeest contact opnemen. Dit kan via Vincent van den Berg (vincent.vandenberg@fcuitgeest of 06-2260 3317).