• FC Uitgeest rookvrij: rookverbod tijdens jeugdwedstrijden en bij de trainingen van de jeugd

  7 feb 2019
 • FC Uitgeest gaat in navolging van andere sportverenigingen, scholen, kinderopvang en speeltuinverenigingen ook meedoen voor de Rookvrije Generatie. Dat betekent dat er sinds 1 februari niet meer gerookt mag worden op dagen en tijden dat de jeugd aan het voetballen is.

  De wethouder van sportzaken Cees Beentjes en de jeugdvoorzitter Patrick Putter namen afgelopen zaterdag de aftrap en de klus werd geklaard door het ophangen van het bord ROOKVRIJ SPORTPARK!

  Vele ouders en kinderen zijn blije met deze belangrijke stap door de vereniging De vereniging neemt hierbij een belangrijk besluit en neemt hiermee haar maatschappelijke verantwoordelijkheid naar de jeugd. De vereniging vind het belangrijk dat FC Uitgeest een club is waar de jeugd gezond kan sporten.

  Mogelijk gaat FC Uitgeest in de nabije toekomst voor een geheel rookvrij sportpark, dus ook tijdens de seniorenwedstrijden op zondag!

  Waarom een rookvrije sportterrein?

  Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Roken begint vaak op jonge leeftijd, twee derde van de rokers is begonnen voor zijn 18e, hoe jonger iemand begint met roken, des te moeilijker wordt het om te stoppen met roken.

  Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

  De meeste ouders willen dat hun kinderen worden beschermd tegen roken. Daarom wordt FC Uitgeest rookvrij op de zaterdag en doordeweeks op trainingstijden van de kinderen.

  Samen kunnen we een gezonde omgeving creƫren voor onze kinderen!

  Wil je meer informatie over een rookvrije omgeving, dan kunt u terecht op de website www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

  Hieronder ook het filmpje van RTV IJmond.