• FC Uitgeest steunt Stichting Sranan Koters of wel Kinderen van Suriname….

  24 feb 2021
 • Zet zich in voor de kansarme kinderen in Suriname in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Doel is om hen een kans te bieden zich te ontwikkelen tot een zelfstandig functionerende volwassene in de maatschappij.

  Namens het bestuur van onze stichting en de kinderen van Suriname wil ik FC Uitgeest bedanken voor het schenken van de oude voetbaltenue ’s.

  Ook in Suriname wordt graag gevoetbald. Vorig jaar was ik, voor de stichting, een aantal weken in New Aurora (een dorp aan de Surinamerivier) waar men iedere zondag bij “het veld” bijeenkomt om een partijtje te voetballen. De teams worden gemaakt doordat men dezelfde kleur shirt aan heeft, of een lintje om. Veelal met blote voeten en een enkeling met voetbalschoenen aan. Dan ben je wel helemaal “the man”.

  Door FC Uitgeest wordt het nu mogelijk gemaakt om in een mooi tenue te voetballen. Echt super! 

  Via deze weg wil ik u vragen om aan ons te denken wanneer u oude, maar nog knappe voetbalschoenen, keepershandschoenen of scheenbeschermers wegdoet. Ze zijn van harte welkom.

  Op onze website: Sranan Koters Nederland - Sranan Koters kunt u meer over ons lezen en hoe u ons kunt steunen. Of mail uw vraag naar info@sranankoters.nl

  Nogmaals bedankt namens de kinderen en ons team,

  Groeten van Chantal de Leeuw