• ” op het middenveld is hij een constante factor in het team van Ton Pronk en scoort hij altijd een ruime voldoende. Ook als het niet goed draait doet hij gewoon zijn werk. Daarom verdiende Tinus Putter het om vandaag “Ach, zie ze daar eens staan. Selectie verzameld in de bestuurskamer van FC Uitgeest om de uitreiking van de Bakkum en Krook speler van het jaar bij te wonen. Leuk ook voor de jongens van het tweede die zich met een 2-2 gelijkspel zeker weten van handhaving op het hoge niveau waar ze nu spelen. Een klaterend applaus is hun deel. Maar ja, dan het eerste. Met vier nederlagen en maar één overwinning uit de laatste vijfwedstrijden is dit niet het meest succesvolle deel van het seizoen. Sinds het behalen van de periodetitel is de ploeg van slag. ”Het wordt tijd dat het weer ergens over gaat” verzuchtte trainer Ton Pronk na afloop doelend op de aankomende wedstrijden in de nacompetitie. Wie weet is dat de oorzaak van de onnodige 0-1 nederlaag in de reguliere competitie tegen Hoofddorp en niet een gebrek aan vorm bij veel spelers. Het zou mooi zijn. Met de nederlaag valt FCU terug naar een 7e plek en dat is teleurstellend.

  FC Uitgeest startte zonder de geschorste Lester Half en de afwezige Dennis de Wit. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. FC Uitgeest wilde vandaag absoluut niet verliezen en Hoofddorp ging vooral voor dat ene puntje. Het gevolg was een saaie eerste helft waarin hoegenaamd niets gebeurde. Beide ploegen deden aandoenlijk hun best maar grossierden in slordigheden met als gevolg dat er nauwelijks kansen waren. Hoofddorp was in de 35e minuut nog het dichtst bij met een mooie kans van Cornvallius die de bal eigenlijk had moeten afleggen.

  Direct na rust in de 50e minuut was het wel raak. Uitblinker Vermeer (geen familie) kon gemakkelijk en ongehinderd intikken na een strakke voorzet van Chih. 0-1

  Eindelijk werd FC Uitgeest wakker. Via Stan Vrouwe (mooie omhaal) en Max Dekker waren er kansjes op de gelijkmaker. In de 64e minuut leek de treffer eindelijk te vallen. Met een prachtige actie leek Max Dekker de 1-1 te scoren maar helaas belandde de bal tegen de paal. De thuisploeg bleef aandringen maar echt gevaarlijk werd het nooit. Wel viel in de 72e minuut nog een kopbal van Max Dekker te noteren en was er een gelukkige kopbal van Daan Hamaker op de kruising in de 90e minuut. Zo bleef het bij de 0-1 en moet FC Uitgeest zich echt zorgen gaan maken over de kansen in de nacompetitie. Mogelijk geven die wedstrijden meer motivatie en zien we dan wel passie, strijd, beleving en vooral meer scherpte. Dat hebben we de laatste weken een beetje gemist. Maar ja, het zijn toch vooral gasten die me doen denken aan de eerste zin van de schrijver Nescio in “Titaantjes” namelijk “Jongens waren we, maar aardige jongens”. Mede daarom blijft het “een goed stel”. Dat is ook wat waard tegenwoordig.
  `
  De Afvallende Bal

  FC Uitgeest: Bleeker, Beentjes, Idema, Vrouwe, T.Duijn, Putter (71e R.Brouwer), J.Brouwer, Hamaker, Dekker, Olgers (45e van Rossum), Smit (80e Klaver).

  Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Tinus Putter
  Ondanks dat hij de wedstrijd in de 72e minuut na een botsing enigszins licht in zijn hoofd moest verlaten had hij de jury daarvoor al lang overtuigd. Vanwege zijn voortdurende intercepties en “stofzuigwerkman of the match” te worden. Bovenal is Tinus gewoon “een aardige jongen.
  Hier op de foto met de door Jacob Groen van Media Meadows gesponsorde wedstrijdbal in handen van de pupil van de week namelijk Rawan Karim van JO9-5.

  Bakkum en Krookspeler van het seizoen 2018-2019: Max Dekker
  Omdat het alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 18-19 was kon in de aanloop daarvan alvast worden uitgerekend wie er van alle FC Uitgeest spelers in de thuiswedstrijden het hoogste gemiddelde had behaald. Het lag uiteindelijk niet ver van elkaar af. Op de derde plaats eindigde Jorn Brouwer met een gemiddelde van 6,79. Een mooie beloning voor een constant seizoen. Op de tweede plaats eindigde de “Man of the Match” van vandaag namelijk Tinus Putter. Hij scoorde 6,83. Winnaar werd echter Max Dekker met een gemiddelde score van 7,0. Het is zijn eerste seizoen bij FC Uitgeest maar na een razendsnelle aanpassing speelde hij vooral een hele goede eerste helft van het seizoen.
  Max was twee keer “Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd” en ook hij is gewoon een aardige en beschaafde jongen. Max je verdient deze foto als speler van het jaar met sponsor Jan Bakkum van Bakkum en Krook plus natuurlijk ook Rawan Karim de pupil van de week.