• We zullen nooit weten hoe de wedstrijd was verlopen als Anouk de Goede na 10 seconden de bal in de verre hoek had geschoten of afgelegd had op de vrijstaande Sophie Walsmit en daarmee de 0-1 zou aantekenen.

  Uitgeest begon sterk aan de wedstrijd. Goede spelverplaatsingen na mooie combinaties resulteerde in zeker 3 goede kansen. De bewegelijke Bo Smit maakte het de centrale verdedigers van Always Forward lastig. Zoals het Uitgeest wel vaker overkomt worden persoonlijke fouten direct afgestraft. Een te korte kaats van Bo Smit op Sophie Walsmit zorgde voor een snelle counter van Always Forward, de spits van Always draaide zich goed weg bij het centrale verdedigingsduo van Uitgeest en scoorde. 1-0 na de eerste de beste keer dat Always Forward in de buurt van de 16m van Uitgeest kwam.

  Uitgeest liet zich niet van de wijs brengen en gaf de volgende 20 minuten verdedigend niets weg, Inge Molenaar speelde in deze fase verdedigend foutloos. Een ongelukkige handsbal van Janouk Sholten leverde een penalty op voor Always Forward. Danique van Weelden koos de goede hoek en voorkwam hiermee de 2-0.

  Uitgeest was slordig met de laatste pass van een aanval waardoor Uitgeest niet echt kansen kreeg. 5 minuten na rust dekte Inge Molenaar de verkeerde kant en de 2-0 was een feit. Het overwicht wat Uitgeest had werd gedurende de 2e helft minder. In de 62e minuut werd een te korte terugspeelbal opgepikt door de spit van AF en zij liet keeper Danique van Weelden kansloos, Binnen de minuut was het einde wedstrijd voor Uitgeest. Een voorzet door het 5 meter gebied heen werd gemist door de verdedigers en keeper waardoor de vrijstaande buitenspeler eenvoudig de 4-0 binnen tikte.

  Uitgeest bleef wel inzet tonen en probeerde goed te voetballen wat resulteerde in een goal van Bo Smit in de 80e minuut wat zorgde voor een eindstand van 4-1.

  Niet effectief genoeg in de laatste fase van een aanval alsmede een aantal persoonlijke fouten zorgde ervoor dat de 3 punten in Hoorn bleven.

  Uw verslaggever: Frits Walsmit

  Woman of the Match: Inge Molernaar

  Verdedigend op 1 moment na foutloos, aanvallende goede ondersteuning aan het middenveld.