• Met de wedstrijdbal van ELITHO Tegeltechniek heeft FC Uitgeest in de geest van de kenmerken van dit bedrijf de 2e bekerwedstrijd tegen het sportieve Kolping Boys Vrouwen 2 overtuigend gewonnen. Het innovatieve ELITHO Tegelwerken streeft ernaar om zaken technisch en betrouwbaar op kwalitatief hoog niveau uit te voren, en zo ook de dames van Vrouwen 1. Al snel werd duidelijk dat de goede wedstrijd van vorige week een vervolg kreeg. Gedurende de hele 1e helft was FC Uitgeest de bovenliggende partij. Alle duels werden gewonnen, de linies bleven goed gesloten en good old Sandy zette op het middenveld de lijnen uit. Toch duurde het tot de 20e minuut voordat er gescoord werd. Goed afjagen van Ivana Zeeuw en Floor Glorie stelde Danielle Kortekaas in staat om te scoren. Uitgeest bleef ook na de 1-0 goed in de organisatie spelen, dit resulteerde in de 2-0 in de 38e minuut. Sophie Walsmit zette op het juiste moment druk op de tegenstander waardoor zij in staat was na de omschakeling een diagonaal pass te verzenden die door Bo Smit prachtig werd aangenomen om vervolgens Anouk de Goede in staat te stellen te scoren.

    Het begin van de 2e helft speelde FC Uitgeest zoals het ook in de 1e helft speelde, linies gesloten en messcherp in de duels. Na 15 min kwam Uitgeest in een mindere fase. Kolping kreeg de overhand en door het verkeerd inschatten van een situatie werd het 2-1. Uitgeest herpakte zich na deze tegengoal. Sophie Walsmit bracht Anouk de Goede in stelling om in de 70e minuut de 3-1 binnen te schieten. Hiermee was het verzet van Kolping gebroken. De 4-1 was een prachtige goal van Danielle Kortekaas, zonder achterzwaai schoot zij de 4-1 onberispelijk in de kruising op een manier zoals Romario dat ooit bij PSV deed. Volgende week de 3e bekerwedstrijd uit bij RKEDO, bij winst zijn de dames verzekerd van een plek in de volgende ronde van het beker toernooi.    Woman of the match:

    Sophie Walsmit

    De 17 jarige alleskunner heeft met 3 assists een belangrijke bijdrage geleverd aan deze overwinning. Zij koppelde deze wedstrijd inzicht en inzet aan elkaar waarmee de jongeling aantoont en welkome aanvulling voor Vrouwen 1 te zijn.