• Afgelopen zaterdag stond er voor FC Uitgeest Zaterdag Senioren 2 een uitwedstrijd tegen nummer één-na-laatst Fortuna Wormerveer 2 op het programma. Met een stevige wind tegen trapten de Uitgeesters af voor een duel dat, gezien de verschillende posities op de ranglijst, toch wel gewonnen moest kunnen worden. Maar het begin van de wedstrijd leek iets anders aan te tonen; binnen 5 minuten bood onvoldoende ingrijpen op het FCU-middenveld Fortuna een vrije schietkans. Het schot was dan wel van grote afstand, maar gedragen door de wind en geholpen door het feit dat de Uitgeest-goalie te ver voor zijn doel stond, sloeg het in als een granaat (1-0). Toen een paar minuten later Zat Sen 2 verdedigend opzichtig in de fout ging tekende zich dan wel een moeilijke wedstrijd af, maar bleef een volgende tegengoal uit. Langzamerhand knokten de All Blacks zich terug in de wedstrijd, wat na een kwartier leidde tot de gelijkmaker. Een uithaal van rechts werd door de Fortuna-keeper uit zijn doel gebokst, maar precies op het hoofd van de Uitgeest-spits, die met een fraaie snoekduik de bal binnenkopte (1-1). Daarna ontwikkelde FCU een overwicht, wat uiteindelijk uitmondde in een voorzet van links die midden in het strafschopgebied rustig aangenomen werd en beheerst werd binnengeschoven (1-2). Wie dacht dat daarmee het verzet van de Wormerveerders wel gebroken was kwam echter bedrogen uit. Al had de tegenstander daarbij wel wat hulp nodig. Een bal die door de Uitgeest-verdediging weggeschoten leek te kunnen worden werd ongelukkig richting de eigen penaltystip verplaatst, precies bij een tegenstander voor de voeten, die vervolgens geen moeite had de 2-2 te scoren. Daarna mocht Fortuna van geluk spreken dat het getergde Zat Sen 2 de vele mogelijkheden en kansen die het kreeg niet wist te benutten, anders had de wedstrijd nog voor rust al beslist geweest kunnen zijn. Afstandsschoten van alle kanten, solo's door de verdediging, scrimmages voor het doel, het was allemaal niet aan de Uitgeesters besteed.
    Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld; FC Uitgeest zette de tegenstander gelijk onder druk, maar na wat eerste kansjes was het de keeper van Fortuna die Uitgeest op het goede spoor zette. Hij leverde een bal eenvoudig in, en wat volgde was een harde uithaal die de 2-3 betekende. Dat bleek het startsein voor een fase in de wedstrijd waarin de All Blacks de tegenstander hun wil oplegden. Kansen volgden elkaar dan ook in rap tempo op, waarbij het enige minpunt het gebrek aan doeltreffendheid was, want goals bleven lang uit. Tot in de 65e minuut geprobeerd werd een Uitgeester voorzet van rechts met een artistiek hakje binnen te werken, wat echter mislukte. Maar de bal kon daarna wel van een paar meter afstand hoog en hard in de touwen geschoten worden (2-4). Nog weer een klein kwartier, en een handvol scoringsmogelijkheden, later werd de wedstrijd na een teruggelegde bal die binnengeschoten werd (2-5) definitief in het slot gegooid. Waarna Fortuna nog wel de rug rechtte en een paar keer dreigend doorkwam en daarmee de Uitgeest-goalie aan het werk zette, maar niet wist te scoren. Omdat hetzelfde gold voor FCU, en zelfs een 1-op-1 situatie in de slotminuten van de wedstrijd niet tot een goal leidde, kwam er in de score geen verandering meer. Zo konden de All Blacks met een 2-5 winst de kleedkamer opzoeken.
    Coach Leering: \"Deze wedstrijd liet eindelijk weer eens glimp van het oude Zaterdag Senioren 2 zien. Maar dan wel pas in de tweede helft.... Want deze tegenstander mocht dan wel als een mindere ploeg ingeschat worden, maar in de eerste helft pakten we ze niet goed aan. En dat we dan zelf nog als een soort Sinterklaas Fortuna de goals aanbieden past dan wel in deze tijd van het jaar, maar niet in het spel zoals wij dat als Technische Staf graag zien. Want daarmee houd je de hoop bij de tegenstander levend. Maar na rust ging het wel zoals het zou moeten. Hooguit hadden we meer kunnen, of moeten, scoren.\"
    Coach Vaalburg: \"Omdat we vóór de wedstrijd hoorden dat Foresters 2 verloren had, en we dus bij winst alleen aan kop konden komen, vreesden we toch een beetje voor te veel spanning bij de spelers. Daar leek het in het begin wel op, want we speelden slordig. Maar zoals collega Leering al aangaf; na rust hebben we de boel goed naar onze hand gezet. Zodat we nu toch op de eerste plaats staan! En dat in ons eerste senioren-jaar....\"