• 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest
 • Geslaagde Nieuwjaarsreceptie FC Uitgeest

  7 jan 2019
 • Het is een goede traditie bij veel clubs om aan het begin van het nieuwe jaar een nieuwjaarsreceptie te organiseren. Zo ook bij FC Uitgeest. Je ziet elkaar weer, maakt een praatje en wenst de jou bekenden een goed en vooral gezond 2019.

  Nog leuker is dat er ieder jaar een omlijsting is van leuke en soms speciale voetbalwedstrijden. Zo was er een wedstrijd tussen het G-voetbalteam en de bestuursleden van FC Uitgeest.  In een zinderende wedstrijd was het uiteindelijk het G-team dat met 4-3 de bestuursleden met de staart tussen de benen terug de kleedkamers injoeg. Of was het misschien andersom? Het gaat in ieder geval als zodanig de boeken in.

  Een andere interessante traditionele ontmoeting was die tussen een team van oud eerste elftal spelers en die van het huidige eerste. Steevast komen ieder jaar de oud spelers op voorsprong maar zijn het de spelers van het "vlaggenschip" die terugkomen en uiteindelijk winnen. Tot slot was er voor het eerst in de geschiedenis van Nieuwjaars wedstrijden een plaats ingeruimd voor walking football wedstrijden. Een leuke nieuwe vorm van voetballen op een klein veld, met kleine doelen en wedstrijden zonder winnaars en verliezers. Hardlopen is verboden maar dat lijkt voor sommige spelers ook wel het moeilijkste onderdeel van het spel.

  In zijn Nieuwjaars speech keek FC Uitgeest voorzitter Frans van Zijl in ieder geval terug op geslaagde wedstrijden en vooral een geslaagd jaar. Zorgen zijn er ook. Het is namelijk steeds moeilijker om vrijwilligers te krijgen en ze ook te houden. Dat laatste komt soms omdat er, zoals bij iedere club, enkele "zijlijners" zijn die een kritische houding nog weleens voorzien van ongenuanceerde uitlatingen tegenover juist die vrijwilligers. "Beter is om dat niet te doen" aldus de voorzitter en "positief mee te denken hoe zaken anders en beter kunnen". Een mooie boodschap zo aan het begin van het nieuwe  clubjaar. 

  De Afvallende Bal

  Foto's van Marianne Jonker