• Goed voetbal, maar geen punten voor FC Uitgeest Vrouwen 1

  7 okt 2019
 • Waar FC Uitgeest vorige week totaal geen aanspraak kon maken op een punt had FC Uitgeest in de wedstrijd tegen het gelijkwaardige RKEDO op zijn minst recht op een punt.

  De eerste helft begon Uitgeest goed, het elftal speelde compact en liet de bal gemakkelijk rond gaan. Dit resulteerde in een goede kans voor Danielle Kortekaas maar de bal werd niet goed genoeg ingeschoten waardoor de keeper de bal kon keren. De attente Sophie Walsmit pikte de losse bal op maar kon de keeper niet passeren. Uiteindelijk kwam de bal alsnog bij Danielle Kortekaas terecht die vrij kon inschieten totdat zij fors geduwd werd in haar rug waardoor deze kans voorbij ging en de scheidsrechter hier geen penalty in zag. Overigens was de leidsman gedurende de wedstrijd naar beide kanten vooral druk met allerlei irrelevante formaliteiten in plaats van het goed waarnemen van essentiële situaties, dit tot grote ergernis van beide ploegen.

  Uitgeest bleef aandringen en creëerde verschillende goede kansen om de score te openen. RKEDO kreeg in deze fase meer vat op het spel van FC Uitgeest en kwam zonder echte kansen te creëren in de 28e minuut op 1-0 door een fout in de omschakeling. Onnodig balverlies op het middenveld van FC Uitgeest leverde RKEDO een corner op. Uit deze corner viel in de 35e minuut de 2-0 door niet adequaat wegwerken van de halfbakken genomen corner. Uitgeest herpakte zich in de resterende tijd van de eerste helft maar kon de aansluitingstreffer niet bewerkstelligen.

  Na rust was het eenrichtingsverkeer, Uitgeest overklaste RKEDO op alle fronten en keer op keer was het Lotte Smit die de achterhoede van RKEDO tot wanhoop dreef. In de 57e minuut liet Dana Half zien dat zij over dezelfde kwaliteit als haar broer Lester beschikt, namelijk een bal tussen de doelpalen mikken, 2-1. RKEDO was ondertussen overgeschakeld naar een systeem met 2 spitsen om grip op het middenveld te krijgen. Hierdoor kreeg de behendige rechtsback van FC Uitgeest, Janouk Scholten volop gelegenheid om op te schuiven naar het middenveld waardoor Uitgeest RKEDO klem zette. Het jonge centrale verdedigingsduo van FC Uitgeest, Daphne Mostert en Sanne Jonker, schoven beurtelings door naar het middenveld om ondersteuning te bieden. In de 70e minuut profiteerde RKEDO van een verkeerde inschatting van de verder prima keepende Demi Welboren, 3-1. Uitgeest rechtte de rug en kwam door een goal van Danielle Kortekaas terug tot 3-2. Uitgeest nam volop risico om te komen tot de 3-3, helaas counterde RKEDO in de 94e minuut naar 4-1.

  Frits Walsmit

  Woman of the match:

  Lotte Smit

  Snel, sterk in de duels en daarmee een ware plaag voor de RKEDO defensie 

 • Woman of the Match