• De start van de competitie in 3e klasse – A en daarmee ook de start van de minutenloterij voor FC Uitgeest VR 1. Zonder Frits, maar met coach Robert aan het roer aan de wedstrijdbespreking gestart. Voor de dames schakelen, van bord en Frits zijn magneetjes naar een digitale instructie en opstelling. Maar de boodschap was duidelijk: als team hard werken en Zaandijk aanpakken in plaats van aangepakt worden (eerste bekerwedstrijd).
  FC Uitgeest VR1 startte solide aan de – tot dan toe sportieve - wedstrijd. Lotte Huijsman kreeg de taak om de nummer 10 van Zaandijk niet in haar spel te laten komen, waardoor Sophie Walsmit als rechter middenvelder fungeerde. Ondanks dat FC Uitgeest VR1 de partij met enkele hoekschoppen was, trok Zaandijk in de 24e minuut aan het kortste eind. Een miscommunicatie tussen Sanne Jonker en Janouk Scholten zorgde voor de 0-1.
  Dit bleek een kanteling in de wedstrijd. Daarnaast werd de sfeer ook iets grimmiger, maar de vrouwelijke arbiter van dienst hield het kort en floot standvastig, de complimenten namens FC Uitgeest VR 1. Minder goede aansluiting vanuit het middenveld, combinaties die niet aan kwamen en té vaak voor de lange bal naar onze voorhoede gekozen. Vlak voor rust kwam Sanne Jonker lelijk ten val na een duel met een speelster van Zaandijk (later met de FC Uitgeest golfkar van het veld opgehaald). Voor de arbiter het moment om te fluiten voor de rust.
  Ondanks de sterke reservebank met Roos Vrouwe, Manon Oudejans en Dana Half, maakte alleen Roos Vrouwe de tweede helft haar intrede. Vorige week “woman of the match” en ook deze wedstrijd kwam haar doorzettingsvermogen van pas.
  Helaas kwam FC Uitgeest VR1 niet terug in haar spel, ontbraken de combinaties en lukte het niet om van achteruit op te bouwen naar voren. In de 60e minuut zorgde een dieptebal die er ongelukkig tussen viel bij de naar achter lopende Danique van Weelden voor de 0-2. In de 70ste / 80ste minuut deden Dana Half en Manon Oudejans tevergeefs een poging om de wedstrijd om te keren. Janouk Scholten, in de 2de bekerwedstrijd de pechvogel en uitblinker, deze wedstrijd gevochten als een dame en daarmee stond zij “haar vrouwtje” als linksback en later voorstopper. Ook een tijdsstraf voor Zaandijk, in verband met schelden, en daardoor een vrouw meer situatie voor FC Uitgeest VR1 maakte het verschil niet. Er kwam zelfs nog 0-3 op het scorebord te staan.
  Complimenten voor Bo Smit, die na een blessure back in the game lijkt te zijn.
  Verslaggever: Inge Molenaar
  Danique van Weelden de “woman of the match” zij heeft een grotere overwinning door goede reddingen voorkomen.

  Balsponsor IN4HAIR
  Afspraak maken? Bel naar 0251 – 313903