• Hoe gaat het met Uitgeesters die hun voetbalopleiding zijn begonnen bij FC Uitgeest In het kader hiervan proberen wij informatie te verstrekken over deze spelers die een stap hebben gedaan in het betaalde voetbal. Fedde de Jong heeft voor de tweede maal in de winterstop mogen deelnemen aan het trainingskamp van AZ in Valencia.

  Een mooie en leerzame periode en goed voor zijn verdere ontwikkeling. Wij wensen Fedde dan ook veel succes tijdens dit trainingskamp en in de tweede helft van de competitie.

  Bron: AZ Nieuws

  Westerveld & De Jong: 'Met open armen ontvangen' 

  VALENCIA- AZ is ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft op trainingskamp in Valencia. Zoals wel vaker het geval is, sluiten daar ook een aantal jonge talenten bij aan. Twee van die talenten zijn Sem Westerveld en Fedde de Jong. AZTV ging in gesprek met de twee voetballers. 

  Thuiskomen
  Voor Westerveld voelt het toch een beetje als thuiskomen in Spanje. Als zoon van vader Sander Westerveld, woonde Sem tot zijn zesde in Spanje. Eerst in San Sebastian, toen Westerveld senior bij Real Sociedad voetbalde en later op Mallorca. “Ik herinner me niet heel veel meer, maar het is lekker om iedereen Spaans te horen praten. Ik word er gewoon blij van: het land is heel mooi en de taal ook.”

  Positief gevoel
  Zowel Westerveld als Fedde de Jong speelden hun wedstrijden dit seizoen vooral bij Jong AZ en kwam voor de Alkmaarders uit in de Youth League. “Ik kijk met een goed gevoel terug. Over het algemeen hebben we een goed resultaat geboekt in de Youth League. Met Jong AZ begonnen we goed aan het seizoen, maar nu gaat het iets minder. We werken er hard aan om weer omhoog te klimmen”, aldus De Jong. 

  Open armen 
  Naast Westerveld en De Jong zijn ook Yusuf Barasi, Zico Buurmeester, Tijs Velthuis, Jorn Berkhout en Ernest Poku mee om zich te laten zien bij de A-selectie. Zij kunnen volgens Westerveld en De Jong rekenen op een fijn ontvangst. “De jongens zijn allemaal heel aardig. We worden met open armen ontvangen. Voor de jonkies is het altijd even spannend, want wij moeten bijvoorbeeld altijd de materialen meenemen, dat hoort erbij. Maar de jongens zijn heel goed tegen ons en ze willen veel ervaringen delen”. 

  Bekijk het hele interview hieronder.