• Jong Holland JO15-2 – FC Uitgeest JO15-3

  Zaterdag 26-06-2018 speelde we onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017/2018, uit tegen Jong Holland uit Alkmaar. We hadden rond 12.50 uur afgesproken in Alkmaar. Sommige spelers kwamen namelijk op eigen gelegenheid, terwijl het gros zich wel had verzameld bij Zwembad de Zien. Het team was compleet, alleen kon Sjors nog niet meedoen, maar was hij wel aanwezig om ons te aan te moedigen. Zijn vader was ook aanwezig en nam de functie van grensrechter op zich. Verder waren er tijdens deze laatste wedstrijd vele ouders meegekomen om ons aan te moedigen en om nog een keer van ons te genieten.

  Of het genieten werd zal later blijken, maar naast al deze trouwe supporters constateerde ik ook 3 nieuwe meisjes langs te lijn. Ik vroeg of ze genoten van de wedstrijd en of ze er voor de jongens van Jong Holland kwamen. Maar dat was niet zo. Ze kwamen voor de jongens van FC Uitgeest (of eigenlijk voor Jasper vd Linden) en waren helemaal vanuit Egmond Binnen naar Alkmaar komen fietsen om naar Jasper te kijken. Toch lief.

  We begonnen met Twan en Glenn in de wissel en hadden afgesproken om lekker met elkaar te gaan voetballen, en het spel gezien het hele warme weer erg simpel te houden. Vol goede moed begonnen jullie aan deze wedstrijd. Helaas kon je vanaf de zijlijn zien dat jullie er wel zin in hadden, maar dat het warme weer en het weken niet hebben getraind toch zijn weerslag had op jullie spel. In het begin kregen we voldoende kansen maar het vizier stond niet bepaald op scherp, waardoor de stand 0-0 bleef. Achterin was het vertrouwen en de balcontrole een beetje zoek, waardoor er vaak hard gelopen moest worden door Ruben en Jeffrey om erger te doen voorkomen. En hoewel we een paar keer de mogelijkheid hadden om de 0-1 te maken was het uiteindelijk na een kwartier spelen toch Jong Holland die de score openende. Het was een mooi doelpunt, maar bij deze tegengoal moesten we de hand toch in eigen boezem steken. Niet goed communiceren en elkaar niet goed aanspelen werd zodoende genadeloos afgestraft. Toch wisten we ons goed te herpakken want nog geen minuut later was het Bram die met een snoeihard schot de stand op 1-1 zette. We stonden weer gelijk, er was dus niets aan de hand. Niet veel later stond het toch weer 2-1 voor Jong Holland en wederom door de zelfde fouten als bij de eerste tegengoal. Maar wederom herpakte we ons weer goed en maakte we via de rechterkant 2-2. Ik weet eigenlijk niet meer wie hem maakte, maar dat is in dit geval ook niet zo van belang want de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Daar hadden ik, maar zeker ook de spelers in het veld zeer onze vraagtekens bij. Maar ja, de scheids bepaald, en we konden bij deze wedstrijd geen gebruik maken van de videoscheidsrechter. Het bleef dus 2-1.Joep gaf aan dat hij even gewisseld wilde worden, en maakte zodoende plaats voor Glenn. De scheids vond het ook wel even tijd worden voor een drinkmoment met dit warme weer. Na de korte pauze waren we koud weer begonnen of er volgende een aanval van Jong Holland over hun rechterkant. Op volle snelheid liep een speler van Jong Holland zo langs onze linkerkant en kon kinderlijk eenvoudig de 3-1 maken. Dit was volledig tegen de verhoudingen in, maar ja, van onze kant was het eigen schuld dikke bult. Iets slimmer en goochemer spelen en dan had dit allemaal niet gebeurd. Toch was het Jasper die vlak voor rust nog de 3-2 maakte, zodat we nog redelijk levend de rust in gingen.

  In de rust gaven we (Peter en ik) dat er nog van alles mogelijk was. Mits we wat beheerster en met elkaar gingen voetballen. En zeker met dit warme weer moet je slim spelen en geen onnodige energie verspelen. Peter beloofde jullie zelfs een patatje wanneer er met 3-6 werd gewonnen. Hier hadden jullie wel oren naar. Sem Z. en Tinus maakte plaats voor Twan en Joep (Glenn stond er al in).

  Vanaf het begin van de 2e helft zetten jullie direct goed druk op Jong Holland en je merkte dat Jong Holland hier even geen antwoord op had. Alleen de afwerking bleef slordig waardoor er in de stand niets veranderde. Toch wist Matthijs na 15 minuten spelen een mooie voorzet op Jasper te geven, zodat zijn vriendinnen weer konden juichen (en wij ook) want het stond 3-3. Op naar de 6 want de patat lonkte. Maar wat we ook probeerde de stand bleef 3-3. Met nog een kwartier te spelen vond de scheids het nogmaals tijd worden voor drinkmoment. Tom had inmiddels het strijdtoneel verlaten wegens een schop op zijn enkel, zodat Tinus er weer in kon. Na de drinkpauze pakte we de draad weer op, want ja, die patat zou toch wel lekker zijn. Met nog 10 minuten op de klok was het Matthijs die ons op voorsprong bracht. Eindelijk en wat een ontlading. Dit mochten we toch niet meer uit handen geven. De patat zou moeilijk worden, maar de laatste partij winnen zou toch wel lekker zijn. Jong Holland ging er toch ook nog maar een keer voor, en bestookte ons met een paar aanvallen, die allemaal goed gepareerd werden. Maar helaas met nog 3 minuten te spelen ging het achterin toch weer mis. Het niet goed uitverdedigen werd helaas hard afgestraft waardoor we met een stand van 4-4 het seizoen afsloten. Jammer.

  Zo, dit was het laatste verslag van deze coach. Ik heb het vele jaren heel leuk met jullie gehad en wil jullie daar ook hartelijk voor bedanken. Maar zoals bekend stoppen Jeff en ik er volgend seizoen mee. Hopelijk blijft het team in takt, en kom ik misschien wel eens kijken bij een thuiswedstrijd. Allemaal veel plezier en succes volgend seizoen.

  Groet,

  De Coach