• 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest
 • KNVB neemt vóór uitspraak van Commissie van Beroep besluit over wedstrijden van AGB

  14 apr 2019
 • Op woensdag 24 april komt er pas duidelijkheid over de beroepszaak van AGB tegen de straf voor het onreglementair meespelen van Rahim Abdul. Ondanks dat de uitkomst hiervan nog niet bekend is, heeft de KNVB besloten de acht duels die overgespeeld moeten worden, alvast in te plannen.

  Volgens een bericht aan de besturen van alle competitiegenoten is de voetbalbond hiertoe genoodzaakt omdat anders de competitie erg zou uitlopen. Als er op de uitspraak van de beroepszaak wordt gewacht, bestaat de kans dat de competities ?? en daarmee ook de nacompetities ?? twee weken uitgesteld moeten worden. Daarom wordt op woensdag 17 april (een week voor de uitspraak) al gestart met het eerste inhaalduel Velsen - AGB. In totaal staan er zes midweekse wedstrijden op het programma en twee duels in een inhaalweekend. Dat betekent dat AGB in de komende anderhalve maand liefst dertien keer in actie moet komen.

  Mocht de Commissie van Beroep de Amsterdammers in het gelijk stellen, wordt de straf teruggedraaid en zullen ook uitslagen van onderstaande duels vervallen.

  Voor FC Uitgeest kan dit ook nare gevolgen hebben. De vereniging heeft weliswaar geen duel gespeeld tegen AGB, waarin Rahim Abdul was opgesteld. Maar doordat de wedstrijd Velsen-AGB opnieuw moet worden gespeeld, kan dit gevolgen hebben voor de 2e periode. De eerdere uitslag (1-1) komt te vervallen en de uitslag van de nog te spelen wedstrijd wordt dan opgenomen in de 2e periode.

  De stand in de 2e periode ziet er momenteel als volgt uit:

  Positie Team Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Voor Tegen
  1 FC Uitgeest 1 9 6 1 2 19 21 14
  2 Velsen  Rkvv 1 8 4 4 0 16 15 7
  3 JOS Watergraafsmeer 1 8 4 3 1 15 22 13