• 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest
 • Op een regenachtige zondagmiddag staat de laatste thuiswedstrijd van FC Uitgeest 13 tegen koploper Kolping boys op het programma. Het is de uitgelezen kans om de nieuwe kleding die mogelijk is gemaakt door Optimum Electrotechniek in te wijden. Mede door typisch kelderklasse blessureleed weet de ploeg nog geen potten te breken in de spannende 8steklasse competitie. Ze staan met 9 punten op de 10deplek. Deze wedstrijd heeft alles in zich om hier verandering in te brengen. Het team is compleet, fit en klaar om Kolping Boys een gevoelige tik naar de 2deplaats te geven.

  De wedstrijd wordt gefloten door Theo Ruys die nog even de eerste helft van Ajax af wou kijken. Om 13.05 wordt er een startsignaal gegeven aan de wedstrijd. Kolping Boys begint sterk. De eerste waarschuwingsschoten volgden snel die in de kiem worden gesmoord door keeper Brian de Nijs. Ondanks knap keeperswerk kon hij niet voorkomen dat de 1-0 wordt binnengekopt vanuit een corner. Na een iets rustigere periode en een onhandige overtreding van Max Emmelkamp weet Uitgeest zich onder de druk uit te voetballen. De bal belandt bij Omar Duinmaijer die rakelings overschiet. Uitgeest blijft druk zetten en heeft een doelpunt in het vizier. Tot aanvoerder Robin Ruys balverlies lijdt op het middenveld. Razendsnel schakelt Kolping Boys om en zet een sterke counter in. Uitgeest moet toekijken hoe Kolping de 2-0 binnenkopt. Na 25 minuten maakt Kolping een lompe overtreding op Jesper Ernst. Onbevreesd gaat verdediger Cas Deken achter de bal staan en rost hem naar voren. De bal stuitert en wordt met weinig finesse in de kruising gekopt door Wouter uit den Boogaard. De stand wordt 2-1 in de 32steminuut. Met nieuwe moed ziet FC Uitgeest kolping boys de aftrap nemen en blijven druk zetten. Kolping weet zich onder de druk uit te voetballen en valt razendsnel aan. Ze vinden een aanvaller en zetten de 1-3 op het scorebord. Ondanks 2 schoten van Brett Goedhart gaan ze met 1-3 de rust in.

  Na een tactische bespreking die waarschijnlijk toch verspilde moeite is gaat FC Uitgeest met nieuwe energie het drassige veld op. De 2dehelft begint rustig. FC Uitgeest probeert op een kalme manier kansen te forceren en even lijkt het alsof dat lukt. De bal bereikt Mathijs Fictor via de wereldberoemde linkervoet van Job Uitgeest. Mathijs sprint naar het doel maar ziet de bal ongelukkig naast gaan. In de 55steminuut lijkt Kolping Boys te tekenen voor de 1-4. Gelukkig staat FC Uitgeest enorm sterk te verdedigen in de 2dehelft met Luke Ruys en Bas Stokkel. Vanuit de eigen helft probeert Uitgeest in de 60steminuut met fraai combinatiespel van  Ibrahim Sawad druk te zetten op Kolping Boys. De wedstrijd kabbelt door en het lijkt alsof het gif uit de wedstrijd is. De conditie is wat deze wedstrijd naar de kant van Kolping heeft getrokken dat komt voor veel spelers van FC Uitgeest niet als grote verassing. Timo de Wildt komt in de laatste 10 minuten nog binnen de lijnen om als pinchhitter het verschil te maken. Uiteindelijk was dit tevergeefs en fluit Theo Ruys de wedstrijd af. 

  Al met al was het geen slechte wedstrijd van FC Uitgeest. De sfeer staat voorop en die zat er goed in. De verliespartij is dan ook vakkundig verwerkt in de kantine.

  Door: Wout Eussen

  Foto: Anita Webbe