• Het bestuur van FC Uitgeest heeft in totaal 5 bedrijven gevraagd om een offerte voor LED verlichting op alle velden, behalve het E veld. Presentaties, overleg, discussies, prijs en onderhoud vergelijking etc....heeft tijd en inzet gevraagd, maar er is een beslissing genomen, nadat 1 bedrijf nog een keer is teruggevraagd in de bestuurskamer van FC Uitgeest om tot een getekende opdracht te komen. In deze beslissing is meegenomen alle mogelijke subsidies vanuit de Overheid en Provincie, waar FC Uitgeest volledig gebruik van kan en gaat maken.

    Op maandag 15 augustus start Oostendorp Nederland uit Zwijndrecht met de installatie van LED verlichting op het C en D veld van FC Uitgeest.

    Oostendorp Nederland is een zeer gespecialiseerd bedrijf in LED verlichting en verricht werkzaamheden in opdracht van grote clubs in binnen - en buitenland. Oostendorp is de marktleider in lichtoplossingen voor sportvelden. Het bestuur van FC Uitgeest heeft opdracht gegeven aan Oostendorp Nederland om in 2022 de 2 kunstgrasvelden van LED verlichting te voorzien en in het voorjaar van 2023 volgend dan het A veld, B veld en trainingsveld. De contracten / opdrachten zijn inmiddels officieel getekend.

    Het levert FC Uitgeest 30% meer licht op met minder lampen en het belangrijkste is dat we een enorme reductie aan energie en dus kosten realiseren als de LED verlichting is geïnstalleerd. De huidige lichtmasten bij FC Uitgeest voldoen aan de eisen voor LED verlichting. Deze LED lampen hebben 100.000 branduren. Het onderhoudscontract, dat is gesloten met Oostendorp, is van bijzonder hoog gehalte en dit komt m.n. door de specialisatie van dit bedrijf.

    FC Uitgeest blijft verduurzamen en dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de KNVB. De bond heeft FC Uitgeest benaderd met het verzoek om in het seizoen 2022 / 2023 een avond te organiseren voor 52 amateur voetbalverenigingen uit Noord-Holland in het clubhuis van FC Uitgeest en waar bestuursleden van FC Uitgeest uitleg geven aan het verduurzamen van het sportpark. Dat is een mooie opdracht die FC Uitgeest heel graag wil invullen.