• Liz Buur is uitgenodigd voor de Ajax Talententraining

  24 jan 2022
 • Liz Buur uit de JO17-1 heeft een uitnodiging van AFC Ajax Talentenacademie. Onder de rook van de Johan Cruijff Arena mag zij straks meedoen aan enkele trainingen van de Ajax Talentenacademie voor talentvolle speelsters uit de O16 lichting. Dat zal zij waarschijnlijk samen gaan doen met Tess Tiebie, die al enige tijd traint bij Ajax op de Toekomst en Tess speelt eveneens in FC Uitgeest JO17-1

  Er zijn heel veel jongetjes die ervan dromen om bij Ajax of bij AZ te voetballen, maar steeds meer meisjes zullen mogelijk dezelfde dromen hebben. En dat is niet zo gek, want het meidenvoetbal wordt steeds populairder.

  Ajax heeft zelf geen meidenteams – anders dan het Eredivisieteam en Talententeam - omdat ze vinden dat jonge meiden zich beter kunnen ontwikkelen bij de jongens.

  Dat laatste vinden wij bij FC Uitgeest ook en daarom spelen alle meiden in de JO8 t/m JO12 met de jongens. En óók vanaf de O13 kunnen meiden zich met talent en doorzettingsvermogen in de selectie spelen. Liz en Tess zijn daar het voorbeeld van.

  FC Uitgeest, méér dan een club!
  Interesse om bij FC Uitgeest e voetballen? Ouders kunnen hun kind vanaf 4 jaar inschrijven bij FC Uitgeest voor een speelse kennismaking met het voetbal bij de benjamins. Vanaf 6 jaar wordt er wekelijks wedstrijden gespeeld in een WK Mini voetbal competitie. Je speelt wedstrijden op het hoofdveld in het landentenue van diverse landen die regelmatig deelnemen aan het echte landen WK.

  Kijk voor lidmaatschapsinformatie op de clubwebsite https://www.fcuitgeest.nl/inschrijvenSpecifieke vragen m.b.t. meidenvoetbal? Mail dan naar jeugdvoorzitter@fcuitgeest.nl