• 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest
 • Maak kennis met ‘t OldStars walking football

  4 dec 2018
 • Ooit zelf gevoetbald (of nog nooit) maar nu niet meer en nog steeds gek van dat spelletje met de bal? Ook nog steeds zin om te bewegen? Maak dan kennis met  OldStars walking football,  FC Uitgeest organiseert  in samenwerking met Careworx, SC Telstar en het Nationaal Ouderenfonds, een informatiebijeenkomst over dit nieuwe uit Engeland afkomstige fenomeen op donderdagavond 13 december 2018. De locatie van de bijeenkomst is het clubhuis van de voetbalvereniging FC Uitgeest.

  De bijeenkomst zal vooral een  informatief karakter hebben. Zo wordt er uitleg gegeven over de spelregels en andere aspecten van de spelvorm. Daarnaast staat er natuurlijk ook een demonstratie walking football op het programma, te geven door een bestaand OldStars-team uit de regio.

  OldStars walking football
  OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal en afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er, om blessures te voorkomen, alleen gewandeld worden en dus niet gerend.  Er  wordt in de spelvorm zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Slidings en lichamelijk contact zijn verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en geconcentreerd met de bal bezig zijn. Natuurlijk staat, net als bij het gewone voetbal, plezier en sociale contacten  voorop! Meer informatie over de spelvorm is te vinden op het landelijke platform www.oldstars.nl

  Sporten en bewegen is gezond. Vooral op oudere leeftijd is dat soms moeilijk en zijn er vaak drempels. Je wilt wel maar je komt er niet toe. Dan is misschien juist Walking football voor mannen en vrouwen een leuk en gezellig alternatief om dat  toch te doen. Inmiddels bieden ongeveer driehonderd Nederlandse clubs OldStars walking football aan, waaronder de lokale voetbalverenigingen ODIN’59, S.V. Spaarnwoude en  S.V. Beverwijk..

   

  Indien u geïnteresseerd bent, kom dan naar de informatiebijeenkomst

  Datum                         Donderdagavond 13 december 2018

  Tijdstip                        18.30 uur inloop, 19.00 uur start en afsluiting rond 21.00 uur     

  Locatie                        FC Uitgeest,  Zienlaan 2, 1911TR Uitgeest

 • Demonstratie Walking Football op donderdag 13 december! Komt u ook?

 • Demonstratie Walking Football op donderdag 13 december! Komt u ook?