• MEER SPELPLEZIER MET EEN CORRECT WEDSTRIJDFORMULIER

  8 feb 2023
 • Het is een goede gewoonte voor teammanagers, scheidsrechters en spelbegeleiders om altijd het digitaal wedstrijdformulier in de Wedstrijdzaken app in te vullen. Zowel voor als na elke wedstrijd. Het is zo gebeurd en met dat invullen dragen teammanagers, scheidsrechters en spelbegeleiders bij aan het spelplezier voor iedereen.

  De KNVB bepaalt onder andere op basis van de informatie uit de wedstrijdformulieren en uitslagen welke teams de volgende competitie tegen elkaar spelen; in vrijwel alle leeftijdscategorie├źn. Correct en volledig ingevulde formulieren dragen bij aan gelijkwaardige competities: leukere tegenstanders en meer spelplezier!

 • Voor de wedstrijd begint

  Voor de wedstrijd begint, moeten de teammanagers de spelersopgaaf correct invullen en akkoord geven. Met andere woorden, wie kunnen er meedoen aan de wedstrijd, zowel basis- als wisselspelers. Spelers die er niet bij zijn, horen niet op het wedstrijdformulier te staan. De scheidsrechter of spelbegeleider controleert of alle spelers er ook echt zijn. En iedereen geeft akkoord.

  Als de wedstrijd is afgelopen

  Direct na de wedstrijd vult de scheidsrechter of spelbegeleider de uitslag in en eventueel ook het wedstrijdverloop. Hoe meer wedstrijdformulieren compleet en correct zijn ingevuld, met de juiste uitslag en vermelding van spelers, hoe gelijkwaardiger de volgende competitie kan zijn.

  Onthoud dus: meer spelplezier met een correct wedstrijdformulier!

 •  mDWF veld | KNVB

  Vul voor en na de wedstrijd het digitaalwedstrijdformulier (het mDWF) correct en volledig in en draag bij aan een een gelijkwaardigere en leukere competitie. Lees er hier meer over.