• Michael Rasch zoekt zijn grenzen op via de KNVB

  12 sep 2018
 • Michael Rasch (23) stopt als grensrechter bij FC Uitgeest. Hij heeft promotie gemaakt en volgt een speciaal opleidingstraject van de KNVB: een talentenpoule.

  "Grensrechter zeggen we niet meer. Het is Assistent Scheidsrechter (ASR)" verbetert Michael lachend. "Ik voetbalde altijd graag bij FC Uitgeest, tot aan de A1, ik raakte vaker geblesseerd dus ben ik gaan fluiten als jeugdscheidsrechter, van hoofdklasse tot 3e divisie jeugd. Het vlaggen als ASR bij FCU1 heb ik nu vier seizoenen gedaan en vond het erg leuk om te doen.

  KNVB Talentenpoule

  Twee├źnhalf jaar geleden is Michael begonnen bij de KNVB als ASR en promoveerde onlangs naar het talententraject betaald voetbal bij de KNVB. "De eerste bijeenkomst was 14 augustus. ondertussen heb ik al vier wedstrijden achter de rug," vertelt Michael enthousiast. "In dit traject word je extra begeleid, zodat je eventueel een overstap naar betaald voetbal kunt behalen. Het wedstrijdpakket van de 'talentenpoule' bestaat uit de reserve competitie, 3e divisie en 2e divisie, om uiteindelijk de stap te maken naar betaald voetbal. Het zou mooi zijn, maar ik kijk nog niet te ver vooruit. In ieder geval is het mijn ambitie om zo hoog mogelijk te vlaggen!"

  Ondertussen is het belangrijk dat Michael zichzelf blijft ontwikkelen:

  "Bij FC Uitgeest volg ik een doordeweekse training, op donderdag train in bij Scheidsrechters Vereniging District Utrecht (SVDU) en in de weekenden heb ik wedstrijden. Men zal me nog vaak langs de lijn vinden tijdens de wedstrijden van FCU1. Om fit te blijven train ik doordeweeks ook nog met het Eerste mee. Verder blijf ik wat taakjes voor de club doen, zoals het sleutelbeheer."

   

  foto en tekst, UitgeestOnline.nl