• Nieuwe benaming van de velden bij FC Uitgeest en planning en indeling van velden, kleedkamers en scheidsrechters

  24 jan 2023
 • Bij FC Uitgeest beschikken we over 5 speelvelden, waarvan 2 kunstgrasvelden.

  En deze velden werden altijd aangeduid met de letters A, B, C, D en E.

  Sinds dit seizoen is dit op verzoek van de KNVB aangepast. Bij het organiseren van de wedstrijden en het maken van de indeling van de velden maakt de KNVB en de verenigingen daarbij gebruik van Sportlink en daarvoor wordt voor alle verenigingen gebruik gemaakt van nummering van de velden.

  Dus deze wijzigingen heeft tot gevolg dat de aanduiding van de velden is aangepast. Veld 1 (was het A veld), veld 2 (was het B veld) veld 3 (was het C veld), veld 4 (was het D veld) en veld 5 (was het E veld).

 • PUPILLENVOETBAL

  Plezier in voetballen is het allerbelangrijkste. Zeker bij de jongste jeugd. Wedstrijdvorm, maat speelveld, spelregels, balmaat en teamgrootte zijn bij de pupillen daarom zo aangepast, dat de spelvreugde van de jongste voetballers zo groot mogelijk is en het spel goed aansluit bij hun ontwikkelingsfase. Hieronder vind je meer informatie over het pupillenvoetbal.

  De Onder 8 tot en met Onder 10-pupillen spelen op een verkleind kwartveld (42,5m x 30m) 6 tegen 6 wedstrijden. Deze duels worden begeleid door een spelbegeleider die de spelers zoveel mogelijk de ruimte geeft het spel zelf te ontdekken en daar waar nodig fluit om de spelregels uit te leggen. De Onder 11- en Onder 12-pupillen spelen op een versmald half veld (64m x 42,5m) 8 tegen 8 wedstrijden. De wedstrijden staan onder leiding van een pupillenscheidsrechter.

  Deze wedstrijden worden meestal ingedeeld op de twee kunstgrasvelden (veld 3 en 4) Omdat deze wedstrijden op verkleinde speelvelden worden gespeeld, zijn deze velden dan weer voor deze wedstrijden verder ingedeeld in kleinere velden.

  De jongste jeugd Onder 6 speelt afhankelijk van het weer in de Toon Dekker Arena of in de Henk Boonstra Trainingshal. Voor de spelertjes Onder 7 is er elke zaterdagochtend de Mini WK. In de landentenues van verschillende WK deelnemers wordt er gespeeld op veld 1 (het hoofdveld).

  Hoe worden de wedstrijdtijden ingepland?

  Bij het aanmelden van de teams bij de KNVB voor het nieuwe seizoen krijgen alle teams een voorkeurstijd. Geen voorkeursveld. Zodra de KNVB gaat plannen, proberen ze:

  1. Zoveel mogelijk de voorkeurstijd aan te houden;
  2. Alle wedstrijden zo goed als mogelijk over de velden te verdelen.

  Zodra de KNVB de eerste planning heeft gedaan, verschijnt deze op voetbal.nl en op de website van de vereniging. Die eerste planning is een grote rommelbak. Vanuit die rommelbak zal de wedstrijdsecretaris Gerda Huijbens-Groen de planning gladstrijken en zal zij tevens zorgen voor de kleedkamerindeling.

  Wie gaat de wedstrijd fluiten?

  Bij de Pupillen Onder 10 worden de wedstrijden begeleid door een Spelbegeleider. Maar voor alle andere wedstrijden is de scheidsrechter een essentieel onderdeel van voetbal. Hij of zij speelt een belangrijke rol op √©n buiten het veld. De scheidsrechter helpt mee aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. 

  Voor het speelweekend maakt de scheidsrechtercoördinator Wim Wiebes bekend, welke scheidsrechter de wedstrijden gaan fluiten. Dit is van toepassing op alle thuiswedstrijden, behalve die van de Pupillen Onder 10 en voor de wedstrijden in de A categorie. Voor deze wedstrijden zal de KNVB een scheidsrechter toewijzen.

  En soms komt het voor dat er geen scheidsrechter beschikbaar voor een wedstrijd en dan wordt aan de teamleider of aanvoerder verzocht om zelf te zorgen voor een scheidsrechter.

  Informatie over de wedstrijden

  Informatie over de geplande wedstrijden woorden gepubliceerd op de website van de vereniging en op de voetbal.nl app. Op de wedstrijddag staan de wedstrijden op de CLUB TV. Deze staan in het clubhuis, het wedstrijdsecretariaat en in de gang naar de kleedkamers en wedstrijdsecretariaat.