• 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest
 • Na twee vrije weekenden mochten de vrouwen van FC Uitgeest het op deze heerlijke voetbalzondag opnemen tegen het nog onbekende vv Zwanenburg VR1. Zaak voor trainer/coach Frits Walsmit om zijn team meteen scherp en agressief aan de wedstrijd te laten beginnen, waarbij hij zoals gewoonlijk weer zijn uiterste best deed middels goede vergelijkingen en anekdotes tot de hoofden van zijn spelers door te dringen.

  Agressief starten dus. Om in lijn met de wedstrijdbalsponsor HB Occasions in autotermen te spreken, meteen doorschakelen naar de vijfde versnelling en niet meer terugschakelen. Het was tot de koppies doorgedrongen. Binnen tien minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een sublieme aanname gevolgd door een goede voorzet van Sophie Walsmit, gaf Bo Smit de gelegenheid de openingstreffer te maken. Na een half uur spelen schoot onze ‘assistkoningin’ Sophie vanuit een hoekschop de bal richting het hoofd van Daniëlle Kortekaas, die de bal keurig laag in de hoek kopte, maar de rebound nodig had om te scoren, 2-0. Uitgeest zat nog altijd in die vijfde versnelling, maar wist niet alle kansen te benutten. Vlak voor rust gaf Kelly Selvius een prachtige diepe bal op Sophie, die de bal vervolgens goed voorgaf, maar de inzet werd van de lijn gehaald. Ook Sandy liet zich vanaf het middenveld weer gelden. Een goede steekpass van haar voet, werd door Bo verlengd. Helaas werd het schot van Lotte Smit gekeerd door de goede keeper van Zwanenburg.

  De tweede helft liet hetzelfde beeld zien; Uitgeest in de hoogste versnelling en Zwanenburg niet bij machte om te volgen. Het derde doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Nadat de hoekschop in eerste instantie werd gekraakt, bracht Sophie de bal opnieuw in. Via de voet van Bo kwam de bal op de lat, waarna Daniëlle precies op de goede plek stond om de bal alsnog binnen te koppen, 3-0. Hierna volgden nog wat mooi opgezette aanvallen van Uitgeest, o.a. door goed voetbal tussen Lenette Knaap en Lotte, maar werd het net niet meer gevonden.

  Uitgeest speelde een solide wedstrijd, waarbij het eigenlijk geen moment in gevaar is geweest. Zo heeft Uitgeest na vijf gespeelde wedstrijden de volle 15 punten en kunnen zij zich vol vertrouwen gaan focussen op de lastige uitwedstrijd tegen Overbos aankomende zondag.

  Woman of the Match: Kelly Selvius.
  Ze leidde de verdediging soeverein en overtuigend. De rust in haar opbouw zorgde ervoor dat Uitgeest regelmatig tot een goede aanvalsopbouw kwam. Daarnaast is zij altijd gevaarlijk voor de goal bij aanvallende spelhervattingen.