• 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest 100 Jaar Voetbal in Uitgeest
 • OLD STARS WALKING FOOTBALL BIJ FC UITGEEST

  1 jan 2019
 • Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 55-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.

  Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten

  Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

  Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te raken bij een vereniging.

  FC Uitgeest in de "geest" van OldStars walking football

  Op donderdagavond 13 december was er bij FC Uitgeest de eerste kennismaking met Oldstars Walking Football. Ruim veertig mensen hadden zich op deze avond verzameld en werden geïnformeerd over OldStars walking football.

  Demonstratie op het veld

  De avond begon met uitleg over de spelregels en het voorstellen van de organisatie. Wat volgde was een sportieve demonstratie. Na een warming-up werden door de 25 aanwezigen sportieve ontmoetingen gespeeld op het hoofdveld van sportpark de Koog. Drie kwartier later kwamen de deelnemers, toch enigszins bezweet, van het veld.

  Leuk was dat uit Velsen een aantal OldStars van Telstar, die het spelletje al een tijdje spelen, de oversteek over het kanaal hebben gemaakt om eenieder wegwijs te maken in de geheimen van het spel. Eenmaal op het veld kwam de Uitgeester humor ruim aan bod.

  "Nee Willem, je mag niet rennen". "Die bal is te hoog scheids! Oh ja, er is geen scheids". "Peter, speel die bal nou eens in de voeten en niet voor me". "Nou, René dit tempo kun je wel aan". Uitgeester humor is nooit ver weg en het is ook de kern van OldStars walking football. 

  Nieuwjaarswedstrijd
  Na het invullen van de inschrijfformulieren en de start van de derde helft werd in het clubhuis al verder gebrainstormd over een vervolg. In het nieuwe jaar volgt al snel een echte clubaangelegenheid: de nieuwjaarsreceptie.

  "De aanwezigen waren positief en men vond het een leuke ervaring. We hadden in de voorbereiding al in ons achterhoofd om voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie, op zondag 6 januari 2019, wederom een speelsessie te organiseren", vertelde de initiatiefnemer bij de FC Uitgeest OldStars, bestuurslid Frits Walsmit.

  Heb jij ook belangstelling in Oldstars Walking Football!?!

  Geïnteresseerde deelnemers en maatschappelijke organisaties kunnen hiervoor contact opnemen met Frits Walsmit via fwalsmit@casema.nl   en 06-4621 4331 of kom op zondag 6 januari langs op het sportpark van FC Uitgeest. We beginnen om 13:00 uur.

  Dus 55 jaar of ouder! Je bent van harte welkom bij FC Uitgeest, want voetballen, doe je natuurlijk bij FC Uitgeest! Van jong tot oud!