• Onnodig puntverlies FC Uitgeest Vrouwen 1

  9 sep 2019
 • Het gebeurt niet vaak dat een spits 8 seconden na het begin signaal al 1 op 1 voor de keeper staat en vrij kan inschieten. Dit overkwam en overdonderde gelegenheid spits Danielle Kortekaas. Geheel vrij voor de keeper schoot zij de bal na 8 seconde tegen de keeper in plaats van rustig langs de keeper waardoor het na 9 seconde nog 0-0 was. Deze situatie was een voorbode voor de rest van de wedstrijd.

  FC Uitgeest begon ijzersterk aan de tweede bekerwedstrijd van het seizoen. Door de linies kort bij elkaar te houden werd Hillegom vroeg vastgezet en kreeg Uitgeest 3-4 opgelegde kansen in 7 minuten. In de 8e minuut draaide Roxanne Kortekaas een corner vanaf links binnen in de kruising van de 1e paal. Zo verwonderd als iedereen was dat er uit de vele kansen niet gescoord was, zo verwonderd werd deze goal omarmd. Na deze openingsgoal ging Uitgeest door met het creëren en missen van kansen. Het creëren van kansen door gewoon echt goed te voetballen, het missen door gebrek aan goocheme. Zoals de ongeschreven voetbalwet zegt: als je hem zelf niet maakt…..In de 20e minuut werd er halfbakken uitverdedigd waardoor de linksbuiten van Hillegom voor keeper Danique van Weelden verscheen en deed wat Uitgeest had moeten doen met hun kansen, rustig de bal in de hoek plaatsen, 1-1. De fase na deze goal speelde Uitgeest onzorgvuldig zonder dat Hillegom gevaarlijk kon worden.

  In de rust werd het accent gelegd op variaties in de loopacties van de spitsen. De 2e helft was het Uitgeest dat domineerde. De spitsen varieerden nauwelijks in hun loopacties waardoor de mogelijkheden op kansen vroegtijdig teniet gedaan konden worden door de verdediging van Hillegom. Tot de laatste minuut drong Uitgeest, onder leiding van de sterk ingevallen Manon Oudejans, aan maar de loopacties waren te eenzijdig waardoor er na 90 minuten 1-1 op het scorebord stond.

  Volgende week speelt FC Uitgeest in Wilnis tegen CSW de 3e bekerwedstrijd. Uitgeest verloor in mei de bekerfinale van CSW en plaatst zich bij winst voor de volgende ronde.

  Woman of the match:

  Roxanne Kortekaas.

  Prachtige goal en goede verbindingsspeler

 • Woman of the Match