• Prachtige tweede plaats voor JO9-1 op “Old Alkmaar Boardingtoernooi 2020” (Akersloot)

  13 jan 2020
 • Spannend was het zeker : uitgenodigd worden voor het grootste boarding toernooi van de regio.

  De mannen van JO9-1 hadden er zin in !  In de poule fase mochten ze het opnemen tegen zeer sterke teams uit de buurt.  In de eerste wedstrijd waren de zenuwen na een paar mintuten al weg en gingen de mannen helemaal los. In een zinderende wedstrijd werd Fc Castricum JO9-1 verslagen met liefst 4-2   De ene goals was nog mooier dan de ander.  In de tweede wedstrijd tegen Meervogels JO9-1 kon bij winst al een plek in de halve finale worden veiliggesteld. Na een stroef begin kwamen de mannen van Fc Uitgeest helemaal los en werd Meervogels van het kastje naar de muur (boarding) gestuurd. Uitslag een prachtige 5-2 overwinning.    De halve finale was binnen ! Uiteraard moest er nog wel om de poule winst worden gespeeld en wel tegen HSV JO9-1.  In deze wedstrijd bleek HSV echt een maatje te groot (of spaarde de mannen van Uitgeest zich voor de halve finale …. ?) en er werd dan ook met 0-3 verloren.

  Maar wat maakte het uit ; de halve finale was bereikt !   In de halve finale werd er aangetreden tegen het sterke (eerste uit de andere poule) ADO’20 JO9-1.   Helemaal los gingen onze mannen in deze wedstrijd. Alsof hun leven ervan af hing werd er om elke meter gestreden en zaten ze er bovenop.  In een zinderede wedstrijd was het uiteindelijk Fc Uitgeest die met 4-2 de finale bereikt had.  

  En dan de finale.  Prachtig vonden ze het !  Als professionals werden ze bij naam , om de beurt, omgeroepen door de speaker en mochten ze onder begeleiding van een fantastische licht/rook show het veld betreden voor een overvolle tribune.  In de spelerstunnel gierden de zenuwen door hun lijven maar wat maakte ze er een show van !

  In de finale was het wederom HSV JO9-1 die de tegenstander was.  Ze vochten als leeuwen, knokten keihard, maar uiteindelijk bleek HSV toch net iets te sterk, na een 0-2 achterstand werd het nog wel 1-2, maar deze aansluitingstreffer kwam net te laat. 

  Maar wat maakt het uit :  de mannen hebben er echt alles aan gedaan.  Een prachtige ervaring en belevenis was het voor iedereen. En wat hebben ze laten zien wat ze kunnen.  Uiteraard was er direct na de finale wat teleurstelling, maar al heel snel sloeg dit om in trots !  Want wat hebben de mannen het fantastisch gedaan !!!

  Gefeliciteerd toppers  Vince M, Danilo, Luuk, Kes, Vince Z, Jim, Sven, Max en uiteraard leiders Mark en Dennis