• Scheidsrechterzaken

    Functie:

    Naam

    Mailadres

    Telefoon

    Coördinator

    scheidsrechters

    Wim Wiebes

    whoberry@ziggo.nl

    06-4629 3807

    Beheer Spelregels

    Ruud de Soet

    rdesoet@rkz.nl

    06-1970 8786

    Bij FC Uitgeest worden wekelijks gemiddeld 35 thuiswedstrijden in competitieverband gespeeld en zijn hiervoor evenveel scheidrechters benodigd. Het aantal scheidrechters dat door de KNVB wordt aangesteld blijft beperkt tot de elftallen die spelen in de A-categorie. Bij FC Uitgeest zijn dat 5 elftallen.

    De wedstrijden van de overige teams worden zoveel mogelijk geleid door verenigingsscheidsrechters worden geleid. Bij de Jeugd Onder 8, Jeugd Onder 9 en Jeugd Onder 10 worden de wedstrijden begeleid door een Spelbegeleider.

    SCHEIDSRECHTERS

    Om deze wedstrijden in goede banen te leiden, zijn scheidsrechters nodig. Vrijwel alle scheidsrechters op de amateurvelden zijn vrijwilligers. Voetballiefhebbers van alle leeftijden die het leuk vinden om wedstrijden in het amateurvoetbal goed te laten verlopen. Zij zorgen ervoor dat het plezier in het voetbal voorop blijft staan en dat beide teams met een glimlach het veld af stappen.

    Voetballiefhebbers van alle leeftijden die het leuk vinden om wedstrijden goed te laten verlopen

    Jij kunt ook scheidsrechter worden. Jij kunt de leiding krijgen over wedstrijden van de allerjongsten, maar ook over wedstrijden van de senioren. Die keuze is volledig aan jou.

    Als het leiden van wedstrijden je bevalt, is er bovendien de mogelijkheid om op hoger niveau te fluiten. De KNVB biedt cursussen aan voor enthousiastelingen die graag hogerop willen.

    Vind jij het leuk om ervoor de zorgen dat kinderen en volwassenen op een sportieve en plezierige manier met elkaar de strijd aangaan? Kijk dan snel of ze bij een vereniging bij jou in de buurt nog scheidsrechters zoeken.

    FC Uitgeest beschikt over 30 meisjes en jongens die zich hebben ontwikkeld tot scheidsrechter bij de jeugd. Zij zijn allemaal door de KNVB opgeleid tot Pupillenscheidsrechter. Nieuwe aanmeldingen voor scheidsrechters zijn altijd welkom, je krijgt interne instructies en begeleiding.

    Jaarlijks wordt de cursus Pupillenscheidsrechter door de KNVB bij FC Uitgeest gegeven. Als je 12 jaar of ouder bent kun je deze cursus volgen. Deze opleiding richt zich met name op het leiden van wedstrijden van JO11 en JO12 (dus op een half veld).

    Wat is de rol van de spelbegeleider?

    Bij de 6 tegen 6 vorm (O.8 en O.9 vanaf seizoen 2017/’18 en O8 t/m O.10 vanaf seizoen 2018/’19) wordt het spel geleid door een spelbegeleider. De rol van spelbegeleider is nieuw in het voetbal.

    De spelbegeleider staat niet in, maar langs het veld en grijpt alleen in wanneer de spelregels door de kinderen worden overtreden. De spelbegeleider loopt langs het veld (op de lijn) mee het met spel en kan zo nodig het veld inlopen, bijvoorbeeld als het zicht op de situatie onvoldoende is. De spelbegeleider geeft de kinderen de ruimte om zo veel mogelijk te voetballen.

    Scheidsrechtersbegeleiding 

    Verenigingen die zich inzetten voor een optimaal voetbalklimaat bieden ook hun scheidsrechters voldoende mogelijkheden om zich te ontplooien. Jeugdscheidsrechters worden daarom bij FC Uitgeest ondersteund in hun ontwikkeling door een scheidsrechters begeleider. 

    Arbitrageopleidingen

    Ben je twaalf jaar of ouder en lijkt het je leuk om regelmatig eens een wedstrijd te leiden? Dan kan je bij de KNVB terecht voor verschillende scheidsrechtersopleidingen.

    We verwachten van de scheidsrechter de juiste houding en uitstraling. Maar zeker ook enthousiasme voor het spel, voor de spelers en voor alle anderen die bij het voetbal betrokken zijn. Met andere woorden: je bent een ambassadeur voor de KNVB en de voetbalsport!

    • De KNVB heeft als doel iedere scheidsrechter zijn of haar eigen top te laten bereiken!

    De KNVB heeft als doel iedere scheidsrechter zijn of haar eigen top te laten bereiken. We bieden opleidingen en modules voor alle niveaus, van pupillenscheidsrechter tot het talententraject. Daarnaast leiden we scheidsrechterbegeleiders en –coördinatoren, rapporteurs en assistent-scheidsrechters op. Wil je meer informatie over opleidingen of wil je je gelijk inschrijven? Klik dan op een van de opleidingen hierboven.

    Wil je meer weten?

    Neem contact op met het bestuurslid vrijwilligerszaken Koen Ruiter vrijwilligers@fcuitgeest.nl  of met de coördinator seniorenscheidsrechters Wim Wiebes whoberry@ziggo.nl