• FC Uitgeest VR1 trad op een wederom winderig en regenachtig sportpark de Koog aan voor de revanche wedstrijd tegen RKEDO uit Avenhorn. Revanche omdat de heen wedstrijd verloren ging terwijl Uitgeest daar recht had op 3 punten. Met de wedstrijdbal van In4Hair begon Uitgeest zonder de geblesseerde Sanne Kaandorp, Anouk Vrouwe en Roxanne Kortekaas aan de wedstrijd. Uitgeest maakte het zichzelf moeilijk in de eerste helft. Veel balverlies in de aanvalsopbouw zorgde ervoor de RKEDO, gesteund door de wind, keer op keer gevaarlijk was in de counter. Het was aan de sterk spelende keeper Danique van Weelden te danken dat de rust met 0-0 gehaald werd. Toch lukte het Uitgeest om een aantal kansen te creĆ«ren in de eerste helft. De bewegelijke en hardwerkende Lotte Smit zorgde constant voor dreiging in de achterhoede van RKEDO. Dit leidde tot kansen voor haar zelf, Bo Smit en Danielle Kortekaas. Helaas stond het vizier niet op scherp.

    De tweede helft had Uitgeest windvoordeel en werd sterker in de duels. Hierdoor hield Uitgeest langer balbezit en dit leidde tot de 1-0, gescoord door Bo Smit. Janouk Scholten gaf in de 48e minuut een prima steekpass op Bo, die dankzij een misser van de RKEDO keeper beheerst inschoot. RKEDO drong aan maar de jonkies, Sanne Jonker en Daphne Mostert, verweerden zich kranig tegen de fysiek spelende voorwaartsen van RKEDO. Toch kwam RKEDO in de 61 minuut op 1-1, de verder prima spelende Sanne Jonker verloor op het middenveld onnodig het duel waarna keeper Danique van Weelden het afstandsschot niet onder controle kreeg en de bal simpel werd binnen getikt. De 2-1 werd direct daarop gescoord uit de aftrap, de bal werd teruggelegd waarop Sophie Walsmit de bal vol op de slof nam en de keeper al achterovervallend de bal in het doel zag verdwijnen.

    Wellicht had RKEDO gezien het spelbeeld recht op een puntje maar Uitgeest gaf niets meer weg en kon de welverdiende punten bijtellen.

    Frits Walsmit

    Woman of The Match: Lotte Smit

    Uitstekende wedstrijd instelling