• Met de wedstrijdbal gesponsord door bistro ’t Schippersrijk heeft VR1 van FC Uitgeest een wedstrijd loze periode afgesloten met een bekerwedstrijd tegen vv de Dijk uit Amsterdam. Lotte Huijsman, overgekomen van KFC, liet in haar debuutwedstrijd voor FC Uitgeest zien dat zij een welkome versterking is. Verdedigend sterk, rustig aan de bal waardoor zij het overzicht behield bij de voortzetting. Ook de andere Lotte in het team kon terugkijken op een goede wedstrijd, met haar snelheid en drive dreef ze haar verdediger tot wanhoop.

    Uitgeest startte de wedstrijd goed. Ook verdedigend was Uitgeest de bovenliggende partij. Goed doorjagen op het middenveld in de 11e minuut leverde balbezit op voor Uitgeest, Sanne Kaandorp trok met de bal aan de voet naar binnen en schoot vanaf 25m raak. Ook na deze goal bleef Uitgeest goed voetballen. In de 15e minuut maakt Janouk Scholten als laatste verdediger de keuze om een sliding in te zetten in plaats van de bal simpel terug te spelen op de keeper. De bal belandde voor de voeten van de behendig spits en er stond 1-1 op het scorebord. Vanaf dat moment was de Dijk de betere ploeg. Uitgeest verzuimde om bij balbezit de rust te bewaren en was niet alert genoeg om in te spelen op de te verwachte situaties. De 1-2 was illustratief voor deze wedstrijdfase, twee verdedigers van Uitgeest hapten verdedigend waardoor zij door de spits van de Dijk kinderlijk eenvoudig uitgespeeld werden. De Dijk hield Uitgeest onder druk, toch kon Uitgeest vlak voor rust gelijk komen. Uit een goed uitgespeelde counter scoorde Sanne Kaandorp in de 43e minuut de gelijkmaker.

    Simpele dingen goed doen was het motto voor de 2e helft. Uitgeest kreeg weer grip op de wedstrijd maar toch was het de Dijk die scoorde. Danique van Weelden, keepte overigens een goede wedstrijd, verzuimde mee te draaien bij het in de breedte verplaatsen van de aanval waardoor de middenvelder de bal in de 65e minuut in de vrije 1e hoek kon binnenschieten. Uitgeest rechtte de schouders en ging op jacht naar de gelijkmaker. In de 73e minuut pikte Lotte Smit de door Gwen Truijens verlengde bal op en schoot beheerst de gelijkmaker binnen. Uitgeest speelde vol op de aanval maar was niet slim genoeg in de laatste fase. De eindstand 3-3 was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

    Frits Walsmit

    Woman off the match: Lotte Smit
    Gedreven, snel en nooit opgeven