• Tegenvaller voor FC Uitgeest Zaterdag 2

    7 okt 2019
  • Afgelopen zaterdag stond er voor FC Uitgeest Zaterdag Senioren 2 een uitwedstrijd tegen Westzaan 2 op het programma. Een team dat net als de Uitgeesters nog niet verloren had (hoewel het nog maar één wedstrijd (uit)gespeeld had....). Op een stralende, windstille zaterdag zou moeten blijken wat de gedeelde eerste plaats op de ranglijst van Zat Sen 2 waard was. Tot zaterdagochtend om kwart over 9 het bericht doorsijpelde dat de wedstrijd afgelast was.... Waarschijnlijk als gevolg van de vele regenval in de voorgaande dagen. Met reacties in de team-app die varieerden van opperste verbazing en ongeloof, tot grote woede als resultaat.

    Coach Vaalburg: "Wat zonde, en wat een tegenvaller! Het is heerlijk voetbalweer, we hebben deze week goed getraind, iedereen is weer fit, en dan krijg je dit.... We zaten de afgelopen weken in een flow, en hadden dat goede gevoel graag vastgehouden. Voor een jong team als het onze is het gewoon zaak om elke week te spelen, en zo de automatismen die Coach Leering en ik er op de trainingen in proberen te slijpen ook in wedstrijdsituaties te kunnen uitvoeren. Want natuurlijk werken we daar op het trainingsveld aan, maar met èchte tegenstand, en dus meer weerstand, wordt het toch nog weer een graadje moeilijker. Maar is de voldoening des te groter als het lukt.
    En dat niet alleen wij, als technische staf, daar mee bezig zijn blijkt ook wel uit het feit dat de spelers op vrijdagavond niet meer op stap gaan, maar er juist alles aan doen om op zaterdag zo fit mogelijk aan de aftrap te staan. Het lijkt er op dat ze zelf ook inzien dat we bezig zijn om iets moois neer te zetten. Want ons bekersucces heeft ons wel hongerig gemaakt; hoewel we in de competitie nog maar twee wedstrijden onderweg zijn, hebben we die - weliswaar met klein verschil - gewoon gewonnen. Zodat we in ons eerste jaar bij de senioren toch mooi maar gedeeld eerste staan, en zo een goede start maken. Kijk, we zullen dit seizoen vast nog wel eens tegen een nederlaag aan lopen, maar dit smaakt sowieso naar meer!"