• Afgelopen zaterdagmorgen werden er ’s morgens om 9:00 uur veel wedstrijden gevoetbald op het sportpark De Koog. Het was perfect voetbalweer en de vele toeschouwers konden weer mooie potjes voetbal verwachten. Mijn aandacht ging uit naar de wedstrijd tussen FC Uitgeest JO9-4 tegen SVA JO9-5. Om 8:30 uur was afgesproken in de kleedkamer en toen wij op dat moment aankwamen stonden alle kinderen al aangekleed klaar in het groen/gele tenue. Ook de coaches Rolf Jager, Ruud Martens en Wim Opdam waren er klaar voor. Ze gaven aan dat er op maandag en op woensdag goed was getraind en dat gaf hun vertrouwen voor deze wedstrijd tegen de voetballers uit Assendelft. Voordat de spelers gingen starten met de warming up werd er eerst een teamfoto gemaakt voor de teampagina https://www.fcuitgeest.nl/jo9-4-ve-zaterdag-speeldag-man/ op de website.

    Klokslag 9:00 uur begon de wedstrijd, na het eerste fluitsignaal van jeugdbegeleider Wim Opdam. FC Uitgeest en SVA tasten elkaar in het begin even af en de bal ging van doel naar doel. Maar na 10 minuten viel de eerste goal. Tom had de bal en gaf een goede pass op Essay en hij scoorde met een prachtig doelpunt. Kort daarna zorgde Elin voor de 2-0. Ook SVA zocht het doel, maar keeper Kylian hield keurig de nul. Voor rust scoorde Essay nog zijn tweede doelpunt , dus kon er met een 3-0 worden gerust. De limonade op het veld smaakte dan ook goed.

    In de tweede helft ging Jorine op doel. Zij deed het ook geweldig en liet geen bal door. In de tweede helft maakte Kylian, Elin en Niek de doelpunten na goede voorzetten van Bram, Jens en Tom. De eindstand was 6-0 voor FC Uitgeest.

    De wedstrijd werd afgesloten met een serie penalty’s. Elke speler mocht een penalty op de keeper van de tegenstander. Een mooie afsluiting van een prachtige wedstrijd. De vele toeschouwers hadden genoten van een mooie wedstrijd. Die avond zou er nog een spannende wedstrijd volgen op TV (Nederland – Duitsland). Ook dat was een leuke wedstrijd, bijna net zo leuk als die wedstrijd van ’s morgens 9:00 uur.

    Een supporter