• Valencia Voetbalkamp bij FC Uitgeest groot succes!

  17 okt 2020
 • Bron: Uitgeest Online
   
  FC Uitgeesters blij met Valencia voetbalshirt (foto: Marianne Jonker)

  Eerder dit jaar werd FC Uitgeest door Valencia CF benaderd om een voetbalkamp te organiseren. Valencia was namelijk zeer onder de indruk van de faciliteiten die zij ervaarden tijdens het Internationale Cor Groenewegen Toernooi van 2019. Omdat FC Uitgeest zijn leden graag in de gelegenheid stelt om (veel) te trainen en te spelen, is gretig op het aanbod ingegaan.

  Lange tijd was het heel twijfelachtig of het voetbalkamp kon plaatsvinden, zelfs nog tijdens het kamp zelf. Gelukkig ging het door, maar vanwege de corona pandemie waren er helaas geen Spaanse trainers aanwezig. De Nederlandse trainers verzorgden een zeer gevarieerd programma, waardoor met zekere garantie kan worden gezegd dat alle kinderen hun vaardigheden hebben ontwikkeld. Op de eerste dag werden de spelers in een Valencia-tenue gestoken, wat zij alle dagen hebben gedragen. De dagen waren verdeeld in een ochtend- en een middagdeel met daar tussenin een lunch met verse spullen van Jumbo Uitgeest. Drie dagen lang werd de lunch verzorgd door FC Uitgeest-kanjers Tiny Half en Annie Dibbets. Namens alle kinderen en de organisatie dank voor de goede zorgen!

  Op de laatste dag werd, na een onderling toernooi, de speler van het voetbalkamp gekozen. Dit niet alleen op basis van techniek maar ook op basis van mentaliteit en discipline. Winnaar is geworden Senna van Elst, niet toevallig speler bij AZ O12. Ten tijde dat hij bij AZ ging voetballen woonde Senna nog in Heemskerk, inmiddels woont hij in Uitgeest. Senna mag met zijn ouders een wedstrijd gaan bezoeken in Valencia en hopelijk kan dat op enig moment ook weer plaatsvinden. Veel plezier alvast!

  Met de organisatie van het Valencia Voetbalkamp is afgesproken dat zij volgend jaar weer in de herfstvakantie een voetbalkamp gaan houden. FC Uitgeest ziet uit naar hun terugkeer!

  Fotografie: Marianne Jonker