• Allereerst iedereen de beste wensen voor 2021. Hopelijk een jaar waarin we teruggaan naar normaal en waarin we ook weer ‘gewoon’ kunnen voetballen. Gelukkig kon en kan de jeugd wel trainen en onderlinge wedstrijden spelen, het vooruitzicht van weer echte wedstrijden spelen is meer dan welkom. Die behoefte voel ik zelf ook want als nieuwe jeugdvoorzitter wil je bezig zijn met voetbal en gerelateerde activiteiten.

  Het is mijn intentie om maandelijks van me te laten horen als het gaat om de jeugdafdeling van FC Uitgeest. Met bijna 600 jeugdleden een afdeling van formaat. Dit artikel is de eerste in een reeks waarvan ik hoop dat het lezenswaardig en informatief is. Voor nu wil ik graag duiden hoe de organisatie van de jeugdafdeling is vormgegeven.

  Vroeger was het onderdeel uitmaken van een bestuur nog een voornaam gebeuren, tegenwoordig is dat minder het geval. En prima ook. Want het gaat als bestuurder niet om jezelf maar om ervoor te zorgen dat (in dit geval) kinderen met veel plezier te laten voetballen en trainen. Tijd is een schaars goed en als we wat willen doen, mag dat niet teveel tijd kosten. En ook dit is helemaal prima. Ik geloof er namelijk erg in dat vele handjes het werk lichter maken. Zo ook in de jeugdafdeling van FC Uitgeest.

  Sinds een aantal jaren wordt het jeugdbestuur door een klein aantal betrokkenen gevormd. Ik stel de bestuursleden even kort aan jullie voor:

  • Sectiecoördinator O19:                         Ruud Berkhout
  • Sectiecoördinator O16/O17:               Wilco Nieboer
  • Sectiecoördinator O13/O14/O15:     Johan Glorie
  • Sectiecoördinator O9 t/m O12:         Herman Brinkman
  • Sectiecoördinator O6/O7/O8:            Vincent van den Berg
  • Wedstrijdsecretaris:                              Gerda Huijbens-Groen

  Tot en met de lichting O15 is ook sprake van zogenaamde jaargangcoördinatoren. Zij maken geen deel uit van het jeugdbestuur maar hebben een meer dan belangrijke rol in de jeugdafdeling.

  Binnen het jeugdbestuur is er een vacature voor de rol van jeugdsecretaris/activiteitencoördinator. Dit wil ik even toelichten. Naast het voetballen en trainen willen we als jeugdafdeling ook activiteiten bieden die de binding met de vereniging versterken. Voor de jongste jeugd worden relatief veel evenementen georganiseerd, voor jeugdspelers in de middelbare schoolleeftijd is dat minder het geval. En dat is niet omdat we het niet willen. Sterker nog, wij als jeugdbestuur willen deze jeugdspelers in staat stellen hun eigen activiteiten te organiseren. Uiteraard met hulp vanuit het jeugdbestuur. En dan bij voorkeur door een bestuurslid die dit als voornaamste taak heeft. De vacature is niet zozeer bestemd voor echt secretariële werkzaamheden, meer in de ondersteuning.

  Mocht de interesse gewekt zijn of is meer informatie gewenst, schroom niet om met mij contact op te nemen (jeugdvoorzitter@fcuitgeest.nl of 06-22603317). En hierbij ook de oproep voor een ieder die over jeugdzaken met mij in contact wil komen.

  Voor nu nogmaals het beste voor het komende jaar en hopelijk treffen we elkaar gauw weer aan de lijn.

  Vincent van den Berg