• VEEL AANDACHT VOOR DE INTERNATIONALE DAG TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE

    22 mrt 2023
  • Op 21 maart was het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Het voetbal vroeg hier het afgelopen weekend volop aandacht voor. Zowel in het betaald voetbal als het amateurvoetbal en e_voetbal werd met de OneLove-campagne uitgedragen dat iedereen zich welkom moet kunnen voelen in het voetbal.

    Het speelweekend werd op vrijdag ingeleid met een gezamenlijk statement, dat is ondertekend door alle betaald voetbalorganisaties, leagues, belangengroepen voor coaches, scheidsrechters en het amateurvoetbal, de KNVB en andere partijen die bij de strijd tegen racisme en discriminatie zijn betrokken, zoals de Rijksoverheid. De boodschap hiervan was duidelijk: ons voetbal is van iedereen.

    Amateurvoetbal en e_voetbal

    Na eerdere acties in het betaald voetbal, werd de OneLove-campagne nu breder getrokken met het amateurvoetbal en e_voetbal. Bij veel verenigingen wapperde de OneLove-vlag en in FIFA23 van EA Sports kunnen gamers nu speciale OneLove-tenues en -spandoeken vrijspelen. Het doel is om zo veel mogelijk mensen te inspireren met de positieve boodschap vóór verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie, binnen en buiten het voetbal.