• De vrouwen van FC Uitgeest betraden deze zondag met drie oud-bekenden het kunstgrasveld van Koedijk. Robin Leijen, Lenette Knaap en Sandy mochten vandaag laten zien dat zij het voetballen nog niet verleerd waren en dat was niet tegen dovemansoren gezegd.

    Uitgeest begon sterk aan de wedstrijd en heeft dit tot het einde volgehouden. Het begon bij de goed meevoetballende keeper, Danique van Weelden, die niet veel te doen kreeg maar wel alert bleef. De verdediging daarvoor raakte gedurende de wedstrijd steeds beter op elkaar ingespeeld, waardoor automatismen ontstonden en de basis voor een dominerend Uitgeest werd gelegd. Het goed storende werk en combinatiespel van het middenveld en de aanvallers maakte dit wedstrijdbeeld compleet. Met name Bo Smit en Sandy verrichtten hierbij in de as essentieel werk. In de eerste helft kreeg Uitgeest dan ook veel kansen. Toch kwam de enige goal in de eerste helft uit een doodspelmoment. Roxanne Kortekaas krulde de bal vanuit een hoekschop op het hoofd van haar jongere zusje, Daniëlle Kortekaas, die de bal langs de keeper kopte, 0-1.

    In de tweede helft ging Uitgeest door met het goede spel en hield de stijgende lijn aan. Vanuit de as gaf Sandy een steekpass op Lotte Smit, die keurig afrondde, 0-2. Vervolgens mocht Roxanne vanuit de vrije trap weer haar kenmerkende juich laten zien, doordat zij de bal fraai in de kruising schoot, 0-3. Nog geen vijf minuten later, liet ze zien dat ze ook vanuit een mooie aanval kan scoren. Na goed voorbereidend werk van Bo, kon Daniëlle dit keer haar oudere zus bedienen, 0-4. Uitgeest kreeg ook nog een tegengoal te verwerken, wat het eerste schot op doel van Koedijk was, 1-4. De laatste goal ontstond nadat de inschuivende Kelly Selvius de bal afleverde bij Sandy. Sandy bracht de bal na een 1-2 met Lotte vanaf rechts voor het doel, waardoor Daniëlle de bal voor het intikken had, 1-5.

    Deze wedstrijd liet een sterk voetballend Uitgeest zien, waarin geen zwakke spelers te vinden waren en echt als team werd gestreden. Als dit een voorbode is voor de rest van het seizoen, kunnen de tegenstanders hun borst nat maken.

    Woman of the Match: Roxanne Kortekaas. Deze dame kan niet lelijk scoren. Met haar twee prachtige goals, juiste timing, goede voortzetting en sterke spel aan de bal, verdient zij deze wedstrijd deze eretitel.