• Met de wedstrijdbal geschonken door Rotho vloeren ut Uitgeest begon FC Uitgeest VR1 gedegen aan de wedstrijd, gedegen zoals de balsponsor bekend staat om zijn vloeren. WSV30 koos ervoor om een verdediger bij balbezit te laten doorschuiven op het middenveld. Middels goed positiespel van Inge Molenaar, Dana half en Manon Oudejans kon Uitgeest hier goed mee overweg. WSV30 werd in alle linies opgejaagd door Uitgeest wat regelmatig balbezit opleverde voor FC Uitgeest. Uit een van deze omschakelmoment was het Anouk de Goede die zich goed aangespeeld werd maar haar schot op doel was niet zuiver genoeg. Samen met de van een kuit blessure herstelde Bo Smit was Anouk een constante dreiging voor WSV30. De achterhoede geleidt door Daphne Mostert gaf niets weg en zorgde voor constante ondersteuning op het middenveld tijdens het druk zetten. Onder de streep was Uitgeest de eerste helft oppermachtig, creëerde wel kansen maar maakte deze niet af. 0-0 rust

    De 2e helft waren er een aantal wijzigingen in het elftal doorgevoerd. Op zich geen probleem maar dan moeten de ingebrachte spelers wel direct “aan” staan. Helaas was dit niet het geval. Dit resulteerde in een rommelig begin van de 2e helft. Mede dankzij de onverzettelijkheid van Roos Vrouwe had WSV30 voorin niet veel te vertellen. De linksback van Vrouwen 1 ging voorop in de strijd en was een voorbeeld voor haar team. Langzaam herpakte Uitgeest zich en kreeg ook weer een aantal goede kansen. Een snel genomen vrije trap van Roos Vrouwe luidde de verdiende 1-0 in. Anouk de Goede verlengde de bal en Lotte Smit sneed van buiten naar binnen om de uitstekend keepende goalie van WSV30 te passeren. WSV30 drong aan maar Uitgeest verdedigde in alle linies prima en kreeg zelfs nog de betere kansen om de voorsprong uit te bouwen.
    Uitgeest heeft laten zien een goede voorbereiding gedraaid te hebben, hoog tempo, kort druk zetten vereisen fitheid en die hebben de meiden van Vrouwen 1 getoond.
    Komende zondag de 1e competitiewedstrijd tegen Zaandijk VR1, verloren in de 1e bekerwedstrijd dus een revanche is op zijn plaats.

    Woman of the match: Roos Vrouwe
    Verdedigend niets weggegeven