• Vrijdag 13 mei voetbal en plezier in de vrijdagavondcompetitie 7 x 7bij FC Uitgeest

  12 mei 2022
 • 30/35+ voetbal bij FC Uitgeest

  Morgenavond 13 mei wordt de afsluitende serie van het 30+ en 35+ gespeeld op het sportcomplex van FC Uitgeest. Sporten in teamverband is ontzettend leuk en ook in combinatie met de 3e Helft zorgt voor een ontspannen en gezellige avond. De eerste wedstrijden beginnen om 20:00 uur.

  Voor mannen die na hun 35ste en voor vrouwen na hun 30ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet definitief aan de wilgen willen hangen, heeft de KNVB 7×7 30/35+/45+ voetbal opgericht. Want; hoe oud je ook bent: voetbal gaat nooit uit je bloed. En wat er bij FC Uitgeest ooit op de groene velden is ontstaan mag toch nooit verloren gaan.

  Bij 7×7 voetbal nemen teams uit dezelfde regio, bestaande uit zeven spelers die 30/35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. 7×7 voetbal wordt aangeboden in drie verschillende vormen; toernooi, reeks en competitie.

  7×7 voor- en najaarsreeks

  Deze vorm kent een reeks van minimaal vier speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar. Een vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule.

  De wedstrijden duren maximaal 20 minuten. Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding

  behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden beginnen rond 20:00 uur. Iedere reeks speel je drie wedstrijden van 20 minuten.

  Mocht je ook interesse hebben om op vrijdagavond weer actief een balletje te gaan trappen met leeftijdsgenoten dan is het een goed idee om vrijdagavond eens te komen kijken op het sportcomplex van FC Uitgeest. 

  FC Uitgeest neemt met 4 herenteams en 1 vrouwenteam deel aan deze competitie. Op vrijdag 13 mei doen er 24 teams mee, ongeveer 250 spelers en speelsters. Het beloofd een mooie avond te worden met een gezellige afsluiting te worden met een hapje en een drankje.

  Heb jij ook belangstelling kom dan gerust even langs!